Σακελλαροπούλου για επέτειο της Ουκρανίας – «Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας»Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη εξέφρασε ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και στήριξε τον αγώνα της να επιλέξει το δικό της πεπρωμένο εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την 31η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας απέστειλε στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Στο μήνυμά της η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι η Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη εξέφρασε ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και στήριξε τον αγώνα της να επιλέξει το δικό της πεπρωμένο εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Υπογραμμίζει ότι η αντίσταση και η πίστη στην ελευθερία που επέδειξαν οι Ουκρανοί αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα αγώνα κατά του αυταρχισμού και της επεκτατικότητας και η Πρόεδρος κλείνει το μήνυμά της με την ευχή να εξέλθει σύντομα η Ουκρανία από αυτή την τραγωδία.

Αναλυτικά, στο μήνυμά της η κ. Σακελλάροπούλου αναφέρει:

«Αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι,

Η σημερινή 31η επέτειος από την ανεξαρτησία σας, αντί να σας βρίσκει να γιορτάζετε, σημαδεύεται δυστυχώς από τον εξάμηνο αγώνα σας ενάντια στη βάρβαρη και άδικη ρωσική εισβολή.

Την ίδια στιγμή, η αντίστασή σας και η πίστη σας στην ελευθερία αποτελούν για όλο τον κόσμο ένα εξαιρετικό παράδειγμα αγώνα κατά του αυταρχισμού και της επεκτατικότητας. Από αυτή την οπτική, η 24η Αυγούστου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό φέτος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, εξέφρασε ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και στήριξε τον αγώνα σας να επιλέξετε το δικό σας πεπρωμένο εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αγαπητοί φίλοι,

Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Με αυτό το πνεύμα, προσβλέπω στη συνεχή στενή μας συνεργασία και εύχομαι να εξέλθετε σύντομα από αυτή την τραγωδία».

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Τι μπορεί να γίνει εξηγεί καθηγητής συγκοινωνιολογίας

Οι οδικοί άξονες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα,...

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο»,...

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία του Ιράν στο Νέο Ψυχικό

Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα...

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Τι μπορεί να γίνει εξηγεί καθηγητής συγκοινωνιολογίας

Οι οδικοί άξονες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα, είναι η Λεωφόρος Κηφισού, η Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας, η Ποσειδώνος και η Νέα Εθνική Οδός...

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε'', μπορεί να μας εξηγήσει το ''εμείς'';», έγραψε ο συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ. ...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο», κατά καιρούς και στο όνομα του πολιτικού Ισλάμ, «χάιδεψε πολλές αντιφατικές φιλοδοξίες», αναφέρει ο τέος...