Κατρούγκαλος: Δεν θα επιτρέψουμε στον Μητσοτάκη να δραπετεύσειΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσχηματική τη διαδικασία για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ

Προσχηματική χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική διαδικασία διορισμού από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «συνεχίστηκε και σήμερα, η προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα κόμματα είχαν ζητήσει να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για την διερεύνηση των πολύ πραγματικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του, πέραν από την προσχηματική κλήση σε ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, η κυβερνητική πλειοψηφία πέταξε για μια ακόμη φορά την «μπάλα στην εξέδρα».

Η Διάσκεψη των Προέδρων, είχε αποφασίσει να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα, ακούσαμε σήμερα με έκπληξη ότι περιμένουμε τη ΝΔ να συμφωνήσει ή να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για να γίνει η συνεδρίαση αυτή.

Η ίδια η παρουσία του διορισμένου διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών αποτέλεσε έναν νέο εμπαιγμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όχι απλώς δεν επιχείρησε συναινέσεις για να διορθωθούν τα θεσμικά κενά αλλά με την ΠΝΠ της, πρώτα διόρισε τον διοικητή και μετά τον έφερε εντελώς προσχηματικά για να εκμαιεύσει εκ των υστέρων την γνώμη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Δεν είναι, επομένως απορίας άξιο ότι όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση αυτή, ακόμα και κόμματα που παραδοσιακά ψηφίζουν «λευκό».

Τέλος, ακόμα και από αυτή την ίδια προσχηματική διαδικασία, όχι απλώς δεν διαψεύστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες που έχει πια ο μέσος Έλληνας ότι παρακολουθούνται και πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει. Θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε να έρθουν στην Επιτροπή και οι φυσικοί αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ (εν. τον Π. Κοντολέωντα) , ο ανιψιός του Πρωθυπουργού και έμπιστός του (εν. τον Γρηγοριάδη) αλλά και θα επιμείνουμε, ώστε να φτάσει η έρευνα στον πυρήνα της υπόθεσης.

Δεν δικαιούται κανένας να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Η σήψη που διαπιστώνουν οι New York Times που υπάρχει στην καρδία της Δημοκρατίας μας έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι «Κυριάκος Μητσοτάκης» Και δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τις ευθύνες του».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, απάντησε στο «εάν έχουν παρακολουθηθεί και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι» ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε « ως η διαδικασία της συνεδρίασης έχει χαρακτηριστικά μυστικότητας, μένω σε αυτά που σας είπα, ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά που ο μέσος Έλληνας – όχι απλώς εμείς στην Επιτροπή Θεσμών ξέραμε από πριν την συνεδρίαση- για παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Εθνική: Το αήττητο που έσπασε και η πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα

Στη Λάρνακα σταμάτησε η απόλυτη πορεία της Εθνικής...

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και...

Ελβετία – Covid-19: Θα καταστρέψουν πάνω από 10 εκατ. ληγμένες δόσεις εμβολίων της Moderna 

Το υπουργείο εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές,...

Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών – Πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

H ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωσηEνδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου...

Εθνική: Το αήττητο που έσπασε και η πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα

Στη Λάρνακα σταμάτησε η απόλυτη πορεία της Εθνικής ομάδας στον 2ο όμιλο της League C. Η Κύπρος υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη ήττα...

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πάει να καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο ό,τι δεν έχει συμβεί...