Μητσοτάκης: Στις 19:00 το διάγγελμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις στις 7 σήμερα το απόγευμα, σχετικά με τον υποχρεωτικό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και με το νέο πλαίσιο λειτουργίας στην εστίαση.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει ανακοινώσεις αλλά και να απευθυνθεί στους πολίτες σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις των επιστημόνων για τον Αύγουστο είναι δυσοίωνες.

Κι ενώ παραμένει το βασικό μήνυμα πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος ώστε να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η σημαντική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, αφενός ανατρέπει τους αρχικούς σχεδιασμούς για την εστίαση και αφετέρου επισπεύδει τις διαδικασίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Υπό αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι και πως θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ αλλά και οι υγειονομικοί, καθώς υπάρχει ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί. Οι σχεδιασμοί αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός των οποίων θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

Στην περίπτωση που υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό είναι βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους επιφυλακτικούς να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας έως το τέλος του καλοκαιριού, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τους λόγους για την ανατροπή του πλάνου σε ό,τι αφορά στην λειτουργία της εστίασης.

Για την εστίαση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα ανακοινωθεί πως οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου μόνο για τους εμβολιασμένους και με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικού, ενώ η πληρότητα αναμένεται να ξεπερνά το 80%. Οποιος δεν τηρεί το μέτρο και εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους ενώ ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην περίπτωση που το έγγραφο είναι πλαστό, τότε το πρόστιμο δεκαπλασιάζεται και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...