Πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία: “Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση”

-

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση.

Η κ. Μακρή επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με την Επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας για να καθοριστούν τα νέα μέτρα που θα μπουν άμεσα σε ισχύ στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, τα μέτρα αυτά θα διαφέρουν σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς φέτος υπάρχει και το πρόσθετο μέτρο που είναι ο εμβολιασμός. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία θα γίνουν έγκαιρα.

«Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1.

Σχολεία: Πότε ανοίγουν και τι ισχύει για τον εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή σειρά μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τα οποία επηρεάζουν και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα χρειάζεται να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα οποιουδήποτε τεστ κορονοϊού (συμπεριλαμβανομένου και του self test) για να επιστρέψουν στα θρανία από τη νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές θα μπορούν να λαμβάνουν τα self test δωρεάν, με τα αποτελέσματά τους να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αντίστοιχα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, το ποσοστό των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικώμν κυμαίνεται στο 20 με 25%.

Τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με την τιμή στα 10 ευρώ για καθένα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, με σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ την Τρίτη (24/08), ανέφερε: «Σε περίπτωση που εργαζόμενοι στα σχολεία δεν φέρνουν κάποιο από τα απαιτούμενα χαρτιά, τότε θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας μέχρι να φέρουν ένα από τα ζητούμενα έγγραφα. Είναι έτοιμο το σύστημα αναπλήρωσής τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ