Δένδιας για ΔΕΘ: Θεσμός – ορόσημο για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας



Ο υπουργός Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην 86η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τη σημασία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την ελληνική οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και την οικονομική διπλωματία, με έμφαση στο γεγονός ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για την κυβέρνηση, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ψηφιακή εφημερίδα Political ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί κάθε χρονιά έναν θεσμό – ορόσημο για την ελληνική οικονομία, όπως και για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας» τονίζει στην αρχή του άρθρου του ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην 86η διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «λόγω και της στρατηγικής σχέσης που έχουμε οικοδομήσει με τη φίλη χώρα της Μέσης Ανατολής σε όλους τους τομείς».

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζει τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, η οποία κυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή των Ελλήνων. Μία Συμφωνία, όπως υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και αποδεικνύει εμπράκτως την κοινή δέσμευση των κρατών μας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Εστιάζοντας στην οικονομική διάσταση της 86ης ΔΕΘ, επισημαίνει πως αποτελεί, επίσης, μια ακόμη ευκαιρία για την οικονομική διπλωματία της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών και αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά διά της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, σε συνεργασία με την Enterprise Greece (EG) και την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (ECG), τόσο με περίπτερο όσο και με σειρά εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι χθες διεξήχθη η 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη, επ’ ευκαιρία της ΔΕΘ, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.

Παράλληλα όμως, τονίζει ο Νίκος Δένδιας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να αφουγκρασθεί τους προβληματισμούς των παραγωγικών τάξεων, εν μέσω μίας κρίσιμης διεθνούς συγκυρίας, ιδίως στον τομέα της ενέργειας. «Αλλά είναι και μία ευκαιρία επίσης για την κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει και πάλι εμπράκτως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, με μέριμνα για τον αδύναμο. Ένα κόμμα που συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή, αλλά και μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται επιτυχώς μία ακόμη εξωγενή κρίση» επισημαίνει επιπροσθέτως.

Υπό αυτό το πρίσμα, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «η παρουσία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του επόμενου χρόνου και τη συνέχιση του έργου της κυβέρνησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Συγκλονίζει το Ιράν: Ακτιβιστής έραψε τα χείλη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Γνωστός ακτιβιστής στο Ιράν ράβει καθημερινά τα χείλη...

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του ανθρώπου που έστειλε την Μουρτζούκου στο κρατητήριο

Ο εντολέας μου αισθάνεται ανακουφισμένος αυτή τη στιγμή,...

Αθήνας για Χακάν Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε

Επίσης, τονίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε συμφωνία για...

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανανέωσε το συμβόλαιό του με...

Συγκλονίζει το Ιράν: Ακτιβιστής έραψε τα χείλη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Γνωστός ακτιβιστής στο Ιράν ράβει καθημερινά τα χείλη του και διαμαρτύρεται στους δρόμους της Τεχεράνης, για την αναφερόμενη αυτοκτονία ενός άλλου ακτιβιστή ...

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του ανθρώπου που έστειλε την Μουρτζούκου στο κρατητήριο

Ο εντολέας μου αισθάνεται ανακουφισμένος αυτή τη στιγμή, ο διασυρμός του είναι τεράστιος και είναι σημαντικό γεγονός γι΄αυτόν η σύλληψη σε ψυχολογικό επίπεδο...

Αθήνας για Χακάν Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε

Επίσης, τονίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.  ...