Πέραμα: Γιατί δόθηκε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη -Τι έγινε ένα μήνα πριν (βίντεο)

-

Ο θάνατος ενός μοτοσυκλετιστή πριν από ένα μήνα άλλαξε τον τρόπο που εγκρίνονται οι καταδιώξεις

Ένα εν πολλοίς άγνωστο συμβάν με καταδίωξη, το οποίο οδήγησε στον θάνατο του καταδιωκώμενου, ο οποίος οδηγούσε μοτοσυκλέτα, στην περιοχή του Αιγάλεω και στην καταδίωξη του οποίου συμμετείχαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, οδήγησε στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούνται οι καταδιώξεις.

Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ στους αστυνομικούς
Σύμφωνα με το Mega πριν ένα μήνα στην περιοχή του Αιγάλεω ένας άνδρας που επέβαινε σε δίκυκλο καταδιωκόταν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού ο άνδρας έχασε τον έλεχο του δικύκλου έπεσε κάτω και σκοτώθηκε. Την επόμενη μέρα από το συμβάν εστάλη ένα μήνυμα στους αστυνομικούς το οποίο ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσικλετιστή που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς, δεν θα ενεργούνται καταδιώξεις αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα το κέντρο Άμεσης Δράσης».

Η ίδια εντολή υπήρχε και για την καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου Ρομά. Όλα δείχνουν πως η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε την καταδίωξη αλλά μία δεύτερη συνέχισε να ακολουθεί το κλεμμένο λευκό όχημα. Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να ακούει κανονικά τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα. Πρόκειται για τους αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πέντε ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ