Η αποδόμηση των ψεμάτων Ερντογάν από τον Μητσοτάκη και το μήνυμα στα τουρκικάΟ πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας. Κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις και επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός σε διάλογο με την Άγκυρα.

Ηχηρή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και στα ψεύδη για το μεταναστευτικό, έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Απευθύνθηκε μάλιστα και στον τουρκικό λαό, διαβεβαιώνοντάς τον πως η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή, με τις σχετικές αναφορές του να αναπαράγονται στην τουρκική γλώσσα μέσω Twitter. Επανέλαβε παράλληλα πως η Αθήνα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Άγκυρα και χαιρέτισε τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους ξεπερνά την “κόκκινη γραμμή” για όλους τους Έλληνες και ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν.

«Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

crossorigin="anonymous">

Απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό, τόνισε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία.“Δεν είμαστε εχθροί σας. Είμαστε γείτονες. Εκτιμούμε τις πολλές φιλίες μεταξύ απλών Ελλήνων και Τούρκων πολιτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα tweet του πρωθυπουργού στα τουρκικά

Για το μεταναστευτικό επεσήμανε ότι η  Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες από τον Μάρτιο του 2020, όταν ενθάρρυνε και διευκόλυνε, ενεργά, δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως είπε το Λιμενικό  έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. «Το έκανε ξανά χθες όταν διασώσαμε περισσότερους από 130 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, από δύο βάρκες που βυθίζονταν στο Αιγαίο», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν...

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των...

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απολύτως επαρκή δυνατότητα και ότι δεν θα είμαστε μόνοι, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε και μόνοι,...

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι αποδείχθηκε καθοριστική και τα «σφυριά» θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Αγγλίας, μετά το 2-0 στο «Πράιντ...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα λεγόμενα «σκοτεινά μοτίβα» (dark patterns), δηλαδή παραπλανητικά μοτίβα σχεδίασης της ιστοσελίδας...