Για εκτόξευση στην τιμή των λουλουδιών μιλούν οι ανθοπώλεςΟι τιμές ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ κανείς δε ξέρει πόσο θα κοστίζει στο μέλλον μία ανθοδέσμη.

Ακριβό δώρο φαίνεται ότι θα γίνουν τα λουλούδια από εδώ και πέρα.

Οι τιμές ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ κανείς δε ξέρει πόσο θα κοστίζει στο μέλλον μία ανθοδέσμη.

Τα λουλούδια σύντομα θα έρχονται από το εξωτερικό καθώς τα ελληνικά θερμοκήπιά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανατιμήσεις ενώ τα καταστήματα προσπαθούν όσο μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου, υπάρχει αύξηση στην τιμή όλων των λουλουδιών.

“Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο δυσκολεύουν τη λειτουργία των θερμοκηπίων και έτσι αναγκαζόμαστε να προμηθευόμαστε λουλούδια από το εξωτερικό.

Όλα τα λουλούδια από διάφορες χώρες καταλήγουν στην Ολλανδία και από εκεί με τη σειρά μας τα παραγγέλνουμε κι εμείς

Αυτό ισχύει για όλα τα λουλούδια, το πρώτο που προμηθευόμαστε είναι το τριαντάφυλλο. Μέχρι πριν λίγο καταφέρναμε να αγοράζουμε από την Ελλάδα αλλά εν όψει του χειμώνα φαίνεται ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Θα είναι μεγάλο το ποσοστό των λουλουδιών που θα έρχεται από το εξωτερικό ενώ κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι τιμές με αυξητική τάση.

Προσπαθούμε έως τώρα να μην αυξηθεί η τιμή για τον καταναλωτή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Υπάρχουν αυξήσεις όχι όμως αυτές που θα έπρεπε.

Ουσιαστικά την αύξηση την πληρώνουν τα μαγαζιά.

Η αύξηση που μπορεί να βάλουμε είναι μικρή και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά είναι σοβαρό. Αν ανεβάσουμε πολύ τις τιμές στα λουλούδια, δεν θα μπει κανείς στα μαγαζιά μας.

Δεν μπορώ να ξέρω που θα φτάσει η τιμή μίας ανθοδέσμης όμως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, αν και μέχρι τώρα δεν έχει μειωθεί η κίνηση. Ο κόσμος αγαπά και προτιμά το λουλούδι κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο μπορούμε”.

ΤΗΕ BEST.GR

Ροή Ειδήσεων

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Επισήμανε ότι «όποιος διαθέτει σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα, γνώση...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 78χρονος για ασελγείς πράξεις στις εγγονές του

Ο 78χρονος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε...

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Επισήμανε ότι «όποιος διαθέτει σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα, γνώση μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανταπεξέλθει με...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 78χρονος για ασελγείς πράξεις στις εγγονές του

Ο 78χρονος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αρνήθηκε τις κατηγορίες, περιγράφοντας τον 78χρονο ως ιδιαίτερα εκδηλωτικό...

Το πλαφόν θα αποσταθεροποιήσει την αγορά αλλά δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση στην Ουκρανία

Σε ισχύ είναι από σήμερα το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού.Η Μόσχα...