Καλίν προς ΗΠΑ: Θέλετε ηρεμία, δηλαδή να αποδεχθούμε όλες τις ελληνικές απαιτήσεις!«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία» σχολίασε με αλαζονεία το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Το παράπονο της Άγκυρας για την… φιλελληνική αμερικανική στάση εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο 24 TV.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, απευθυνόμενος στον σύμβουλο της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα του είπε: «θέλετε ηρεμία, δηλαδή να αποδεχθούμε όλες τις ελληνικές απαιτήσεις». 

«Όπως πολύ καλά λέει ο Πρόεδρός μας, η Ελλάδα δεν είναι χώρα που μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία» σχολίασε εξάλλου με αλαζονεία το «δεξί χέρι» του τούρκου προέδρου.

Με άλλα λόγια, πρόσθεσε, η Ελλάδα «θα πρέπει να έχει σωστές σχέσεις με την Τουρκία σε ΄’λογική και νόμιμη βάση’, αναγνωρίζοντας τη δική της δύναμη και τα όριά της». «Όταν αυτό επιτευχθεί, μπορούμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο, τα νησιά του Αιγαίου, σε μια περιοχή όπου αναπτύσσονται η ειρήνη, η ηρεμία, οι αμοιβαίες οικονομικές σχέσεις, οι επισκέψεις, ο τουρισμός και όλες οι άλλες περιοχές, όχι οι συγκρούσεις» υποστήριξε ο Καλίν.

«Μάς λένε οι δυτικοί και πάλι, βέβαια με την προπαγάνδα των Ελλήνων, ‘αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, μην τα κάνετε αυτά’. Εμείς λέμε, κοιτάξτε, αυτό που λέτε παραβίαση εναέριου χώρου είναι όταν τα αεροπλάνα μας πετούν στον δικό μας εναέριο χώρο, η Ελλάδα σας λέει ότι πρόκειται για παραβίαση εναέριου χώρου, και εσείς το δέχεστε αυτό ως δεδομένo. Eλάτε όμως σε εμάς. Ελάτε να δείτε αντικειμενικά, ποιος παραβιάζει τον εναέριο χώρο, ποιος στρατιωτικοποιεί  τα νησιά παρόλο που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς; Μερικά όπλα και τεθωρακισμένα αποστέλλονται στα νησιά που ονομάζουμε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δηλαδή με μη στρατιωτική ιδιότητα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό. Το εξήγησα λεπτομερώς στον Σάλιβαν, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα. ‘Κοιτάξτε, λέτε να υπάρχει ηρεμία στο Αιγαίο, να μην υπάρχει ένταση κλπ. Ορίζετε την ηρεμία ως αποδοχή όλων των ελληνικών απαιτήσεων. Και ορίζετε ένταση ως κάθε αντίρρησή μας. Η άποψή σας είναι λάθος’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος. 
 

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ερντογάν: Ξεκίνησε τα τραγούδια – Πλησιάζουν οι εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε να τραγουδάει ερωτικό τραγούδι...

Φάρμακο για Covid-19 | ΣΚΑΪ

Tο φάρμακο μπορεί να "κλειδώσει" τη "θύρα εισόδου"...

Πάνω από 500 εκτελέσεις το 2022, σύμφωνα με ΜΚΟ

Το Ιράν εκτέλεσε περισσότερους από 500 ανθρώπους το...

Τουρκία: 70 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ειδικότερα, πάνω από...

Ερντογάν: Ξεκίνησε τα τραγούδια – Πλησιάζουν οι εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε να τραγουδάει ερωτικό τραγούδι μαζί με δημοφιλή τραγουδιστή της Τουρκίας ...

Φάρμακο για Covid-19 | ΣΚΑΪ

Tο φάρμακο μπορεί να "κλειδώσει" τη "θύρα εισόδου" που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός SARS-CoV-2 για να εισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. ...

Πάνω από 500 εκτελέσεις το 2022, σύμφωνα με ΜΚΟ

Το Ιράν εκτέλεσε περισσότερους από 500 ανθρώπους το 2022, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των εκτελέσεων το 2021 και εντείνει την ανησυχία για...