Νέα μέτρα: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – Σε ισχύ από αύριο

-

Στις 16:00 οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη το πρωί.

Για το τι μέλλει γενέσθαι από αύριο αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί, καθώς η Όμικρον βρίσκεται ήδη στη χώρα μας.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωτήρη Τσιόδρα, ολοκληρώθηκε και πλέον τα βλέμματα στρέφοντας στη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν λίγο μετά το μεσημέρι και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, το απόγευμα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα για όσα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, είπε: «Πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίαση θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο πλαίσιο».

«Θα σταθμίσουμε τα δεδομένα και ο υπουργός Υγείας θα προβεί στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά» σημείωσε ακόμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.
Πρόκειται για τα μέτρα που προορίζονταν για μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, για την εστίαση και τη διασκέδαση έχουν ανακοινωθεί τα εξής:

Τα μαγαζιά θα λειτουργούν έως τις 00:00, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς όρθιους.

Επιβάλλεται όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα υπάρξουν και αποστάσεις.
Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, άμεσα θα διακοπεί και η μουσική».

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Ακόμα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Επίσης, θα υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας και σε μέρη με συνωστισμό.

Παράλληλα, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές φροντίδας χρόνιων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο με μοριακό τεστ 48 ωρών.

Τέλος, θα υπάρξει τηλεργασία «τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες» και θα φτάνει έως 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο.

Σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «λίγο – πολύ θα είναι αυτά που γνωρίζαμε», αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αλλαγή όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας.

Σημειωτέων ότι πληροφορίες κάνουν λόγο για κλείσιμο της εστίασης στις 21:00 ή στις 22:00 το βράδυ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ