Γκαγκάκη στον ΣΚΑΪ: Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες το μήνα για παιδιά που χρειάζονται στήριξηΗ αντιδήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο περιστατικά κακοποίησης, αλλά είναι γενικά περιπτώσεις που απαιτείται μία στήριξη της οικογένειας και των παιδιών.

“Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει περί τις 50 καταγγελίες το μήνα, κατά μέσο όρο, που αφορούν παιδιά, χωρίς όλα τα περιστατικά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνίας των πολιτών του δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη. 

Διευκρίνισε ότι αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο περιστατικά κακοποίησης, αλλά είναι γενικά περιπτώσεις που απαιτείται μία στήριξη της οικογένειας και των παιδιών.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, η κ. Γκαγκάκη ανέφερε ότι ο Δήμος έλαβε εισαγγελική ενημέρωση από τις 19 Σεπτεμβρίου, πριν το περιστατικό γίνει ευρέως γνωστό. Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δήμου με τη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια όλες οι πλευρές συντονίστηκαν για τα επόμενα βήματα. 

 Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στη γιαγιά του, και αποφασίστηκε εκεί να μείνει μέχρι να γίνει η σύλληψη ενώ παράλληλα έβλεπε ψυχολόγο της ΓΑΔΑ.

Για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας η αντιδήμαρχος τόνισε ότι είναι ασφαλή, έχουν μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
 

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Πάνω από 500 εκτελέσεις το 2022, σύμφωνα με ΜΚΟ

Το Ιράν εκτέλεσε περισσότερους από 500 ανθρώπους το...

Τουρκία: 70 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ειδικότερα, πάνω από...

Πότε γίνεται ο αγώνας Βραζιλίας – Κροατίας στους «8»

Η Βραζιλία ήταν διαστημική απέναντι στη Νότια...

Βρετανία: Απεργία έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί από την παραμονή των Χριστουγέννων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη...

Πάνω από 500 εκτελέσεις το 2022, σύμφωνα με ΜΚΟ

Το Ιράν εκτέλεσε περισσότερους από 500 ανθρώπους το 2022, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των εκτελέσεων το 2021 και εντείνει την ανησυχία για...

Τουρκία: 70 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ειδικότερα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο καταγράφησαν σήμερα 70 παραβιάσεις και 11 παραβάσεις. ...

Πότε γίνεται ο αγώνας Βραζιλίας – Κροατίας στους «8»

Η Βραζιλία ήταν διαστημική απέναντι στη Νότια Κορέα, νικώντας την ασιατική ομάδα με 4-1 και προκρίθηκε στους «8» του Μουντιάλ εκεί όπου...