Μηταράκης: Aναγκαίος ο κοινός ευρωπαϊκός χώρος προστασίας«Η θέση μας είναι ότι ο μηχανισμός αλληλεγγύης πρέπει να είναι νομικά δεσμευτικός, προβλέψιμος και να περιλαμβάνει νομικές διαβεβαιώσεις ότι οι ανάγκες αλληλεγγύης όπως εκφράζονται από τα κράτη-μέλη θα αντιμετωπιστούν επαρκώς», σημείωσε.

Στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Μηταράκης τάχθηκε υπέρ της εντατικότερης προσπάθειας για όσο το δυνατόν περισσότερη αλληλεγγύη προς τις χώρες πρώτης υποδοχής. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου προστασίας, στον οποίο οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν και να εγκατασταθούν ελεύθερα.

«Η θέση μας είναι ότι ο μηχανισμός αλληλεγγύης πρέπει να είναι νομικά δεσμευτικός, προβλέψιμος και να περιλαμβάνει νομικές διαβεβαιώσεις ότι οι ανάγκες αλληλεγγύης όπως εκφράζονται από τα κράτη-μέλη θα αντιμετωπιστούν επαρκώς», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Θεοδωρικάκος: Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επανάληψη του 2008

O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό, είπε - Στηρίζουμε...

Αιδηψός: Νεκρός ο 78χρονος που έπεσε και καρφώθηκε σε κάγκελα αυλής

Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και παρά...

Κρεμλίνο: Καμία ρωσική ανάμειξη στην ακροδεξιά συνωμοσία στη Γερμανία

«Αυτό φαίνεται να είναι ένα γερμανικό εσωτερικό πρόβλημα»,...

Γερμανικές αποζημιώσεις: Διεθνή Διάσκεψη – και με την Ελλάδα – ζητά η Βαρσοβία

Από το Βερολίνο ο υφυπ. Εξωτερικών της Πολωνίας...

Θεοδωρικάκος: Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επανάληψη του 2008

O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό, είπε - Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο...

Αιδηψός: Νεκρός ο 78χρονος που έπεσε και καρφώθηκε σε κάγκελα αυλής

Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και παρά την προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο τέλος δεν τα κατάφερε. ...

Κρεμλίνο: Καμία ρωσική ανάμειξη στην ακροδεξιά συνωμοσία στη Γερμανία

«Αυτό φαίνεται να είναι ένα γερμανικό εσωτερικό πρόβλημα», είπε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ ...