Συνάντηση Δένδια με Κλέβερλι στο Foreign OfficeΌπως δήλωσε ο κ. Δένδιας λίγο πριν από τη συνάντηση, στο επίκεντρο της επίσκεψης είναι το διμερές πλαίσιο συνεργασία και η εκτέλεση της στρατηγικής συμφωνίας την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος με την νυν Πρωθυπουργό Λιζ Τρας όταν εκείνη ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Την πρώτη συνάντηση με τον νέο Βρετανό ομόλογό του Τζέιμς Κλέβερλι είχε στο Foreign Office o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας λίγο πριν από τη συνάντηση, στο επίκεντρο της επίσκεψης είναι το διμερές πλαίσιο συνεργασία και η εκτέλεση της στρατηγικής συμφωνίας την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος με την νυν Πρωθυπουργό Λιζ Τρας όταν εκείνη ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

«Από εκεί και πέρα θα έχω τη δυνατότητα να ενημερώσω τον κ. Κλέβερλι για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, για τα ζητήματα που δημιουργούνται από το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο και για την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια», ανέφερε ο κ. Δένδιας και συνέχισε:

«Όπως πάντα, θα κάνουμε από κοινού μια ανάλυση για το κυπριακό, για τη δυνατότητα επιτέλους να μπορέσει να ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σημαντική χώρα για εμάς, στρατηγικός και ιστορικός φίλος της Ελλάδας και για την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολύ σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλήρη εικόνα ελληνικών θέσεων».

Οι εξελίξεις την Ουκρανία, καθώς και ενεργειακά ζητήματα επίσης ήταν στην ατζέντα της συνάντησης.

Μέσω Twitter ο κ. Κλέβερλι δήλωσε χαρούμενος που υποδέχθηκε τον κ. Δένδια και επισήμανε τη συζήτηση περί «συνεχιζόμενης αλληλεγγύης έναντι της βάναυσης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι έθιξαν την αμοιβαία δέσμευση στη σταθερότητα και ασφάλεια στα δυτικά Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.
 

Ροή Ειδήσεων

Βρετανία: Απεργία έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί από την παραμονή των Χριστουγέννων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη...

Θεσσαλονίκη: Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η συγκέντρωση των Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο

Διαδηλωτές αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα...

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων πλαφόν τιμή ρωσικού πετρελαίου

Τα πετρελαιοφόρα έχουν αγκυροβολήσει κοντά στα στενά του...

Βρετανία: Απεργία έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί από την παραμονή των Χριστουγέννων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Toby Melville).Σε ψηφοφορίαΗ συνδικαλιστική...

Οικονόμου: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα – Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη και τον κ. Τσίπρα

Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. ...

Θεσσαλονίκη: Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η συγκέντρωση των Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο

Διαδηλωτές αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα από φλεγόμενο κάδο. Σε...