Νέοι αναβατήρες και καινούριο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο ΚαλαβρύτωνΑναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, με σκοπό τη μεγαλύτερη αύξηση της επισκεψιμότητας, με ταυτόχρονα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

«Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, που αποτελεί δημοτική επιχείρηση, είναι ένα σύνθετο έργο και το μεγαλύτερο που υλοποιείται σε χιονοδρομικό κέντρο τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, λέγοντας ότι «πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο όλων των διαδικασιών». 

Όλος ο φάκελος του έργου έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και «περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

Όπως υπογραμμίζει σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Άγριος, «ευελπιστούμε ότι αν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν στον χρόνο που περιμένουμε, τότε στο τέλος της ερχόμενης χειμερινής περιόδου, δηλαδή τον Απρίλιο του 2023, θα ξεκινήσουν τα έργα στο χιονοδρομικό κέντρο».

Σχετικά με τα έργα που θα υλοποιηθούν στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ο Αλέξης Άγριος περιγράφει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

«Ο σύγχρονος εξοπλισμός θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δύο κεντρικών αναβατήρων του χιονοδρομικού, δηλαδή του “Αχιλλέα” και της “Στύγας”.

Ειδικότερα, ο ‘Αχιλλέας’ θα γίνει μία δεκαπλή αποσυμπλεκόμενη καμπίνα για την μεταφορά των επισκεπτών και των χιονοδρόμων από τη βάση έως και τη μέση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η ‘Στύγα’ θα γίνει μία εξαπλή αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για την μεταφορά από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου. Αυτό σημαίνει ότι τετραπλασιάζεται η μεταφορική ικανότητα των δύο αυτών κεντρικών αναβατήρων, ενώ ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται περίπου στο 80%.

Για παράδειγμα, τώρα η ‘Στύγα’ χρειάζεται 16 – 17 λεπτά για να ανέβει από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού, ενώ μετά τον εκσυγχρονισμό θα χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά».

Επίσης, ο διευθυντής του χιονοδρομικού λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αυτή τη στιγμή ο κάθε αναβατήρας μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στα 800 με 1.000 άτομα ανά ώρα, ενώ μετά την αναβάθμιση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.000 άτομα από τον καθένα αναβατήρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διελεύσεις που θα κάνει κάθε χιονοδρόμος ανά ώρα».

Ακόμη, σύμφωνα με τον Αλέξη Άγριο, «το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός νέου υποσταθμού, ο οποίος θα παρέχει ενέργεια για τη λειτουργία όλων των σύγχρονων εγκαταστάσεων, ενώ θα τοποθετηθεί και μία γεννήτρια, ώστε να μην σταματά η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο σαλέ στη μέση του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο θα έχει περιμετρικά μπαλκόνια με πανοραμική θέα σε όλο το Κορινθιακό κόλπο, ενώ θα γίνουν και κάποια άλλα έργα, για την διαμόρφωση των πιστών και την τοποθέτηση χιονοφρακτών, ώστε να μπορούμε να συγκρατούμε το χιόνι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Δυτ. Μακεδονία: Ποια είναι η πορεία των πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης

Συνεχίζονται οι πληρωμές των δικαιούχων των σχεδίων...

Μητσοτάκης: Όσο πιο άμεσα η επίσκεψη σε Χειμάρρα, Λιβαδειά, Δερβιτσάνη

Ο πρωθυπουργός έχει αναρτήσει παράλληλα βίντεο από τις...

Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: 2 εμπλοκές, 39 παραβιάσεις, 9 παραβάσεις

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και το...

Oυκρανία: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Κουράχοβε

Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της προεδρίας έκανε...

Δυτ. Μακεδονία: Ποια είναι η πορεία των πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης

Συνεχίζονται οι πληρωμές των δικαιούχων των σχεδίων βελτίωσης της Δυτ. ΜακεδονίαςΤην ολοκλήρωση πληρωμών ύψους 13.020.187,33 ευρώ έως το τέλος Νοεμβρίου για το...

Μητσοτάκης: Όσο πιο άμεσα η επίσκεψη σε Χειμάρρα, Λιβαδειά, Δερβιτσάνη

Ο πρωθυπουργός έχει αναρτήσει παράλληλα βίντεο από τις δηλώσεις στις οποίες και προέβη από κοινού με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα. ...

Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: 2 εμπλοκές, 39 παραβιάσεις, 9 παραβάσεις

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συνεχίζουν να...