Ανδρουλάκης: Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου σε ΕΕ- Νέο Ταμείο ΑνάκαμψηςΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από το Βερολίνο πρότεινε κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου των 27 κρατών – μελών της ΕΕ ώστε να μειωθούν οι τιμές. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της σύστασης νέου Ταμείου Ανάκαμψης που θα στηρίξει την παραγωγή ενέργειας στα κράτη – μέλη και θα στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό τη σκιά της όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που διεξήχθη στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ζούμε σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων -γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών- που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη. Γι’ αυτό έθεσα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας», τόνισε ο Νίκος Αναδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Οσον αφορά τα θέματα της ενεργειακής κρίσης δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε μια κοινή παραγγελία φυσικού αερίου, που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά» . Ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν γιατί όσο χάνεται χρόνος τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται

Χθες το βράδυ, στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε σύντομο διάλογο με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Γιώργος Γεωργαντάς: Κανείς αγρότης δεν θα μείνει ανυπεράσπιστος και αβοήθητος

Αλλαγές στην αντιστοίχιση καλλιεργούμενων εκτάσεων με αριθμό εργατών...

Συναγερμός στη Βρετανία: Επτά παιδιά πέθαναν από στρεπτόκοκκο

Γονείς παιδιών που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α...

Άνοιξε για 19η χρονιά η Ονειρούπολη στην Δράμα

Η φετινή 19η Ονειρούπολη, ανανεωμένη, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις...

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Επισήμανε ότι «όποιος διαθέτει σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα, γνώση...

Γιώργος Γεωργαντάς: Κανείς αγρότης δεν θα μείνει ανυπεράσπιστος και αβοήθητος

Αλλαγές στην αντιστοίχιση καλλιεργούμενων εκτάσεων με αριθμό εργατών γης που δύνανται να κληθούν ανά περιφερειακή ενότητα, ανακοίνωσε από την Τρίπολη σε ευρεία σύσκεψη...

Συναγερμός στη Βρετανία: Επτά παιδιά πέθαναν από στρεπτόκοκκο

Γονείς παιδιών που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α καταγγέλλουν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης πως αδυνατούν να βρουν τα φάρμακα ...

Άνοιξε για 19η χρονιά η Ονειρούπολη στην Δράμα

Η φετινή 19η Ονειρούπολη, ανανεωμένη, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους  ...