Οι φυλακές Διαβατών σε ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» – Τι λέει ο Πρ. Εξωτερικών ΦυλάκωνΓια την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Φυλάκων, Χρήστος Τερζής. «Φονιάδες, κλέφτες, άνθρωποι που έκαναν οικονομικά εγκλήματα, λαθροδιακινητές ζουν και προαυλίζονται όλοι μαζί». 

«Η υπερβολή πάντα υπάρχει όταν μιλάμε για τηλεόραση ή κινηματογράφο. Εξ ορισμού η φυλακή είναι σκληρή. Νομίζω ότι το σωφρονιστικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης στα Διαβατά επιλέχθηκε από το Netflix γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός φυλακισμένων που κάνουν διακίνηση λαθρομεταναστών και όλο αυτό τους οδήγησε λίγο στην υπερβολή.

Σίγουρα δεν είναι από τις πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο. Οι ελληνικές φυλακές και οι ευρωπαϊκές γενικότερα δεν ανήκουν στις σκληρότερες του κόσμου», αυτό υπογράμμισε στον Status fm και στην Έφη Παφίτου ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Φυλάκων στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών, Χρήστος Τερζής.

Αφορμή ο νέος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι φυλακές Διαβατών.

Ερευνητής δημοσιογράφος έγινε εθελοντικά τρόφιμος και στις φυλακές της Θεσσαλονίκης για μια εβδομάδα περιγράφοντας ότι εκεί επικρατούν ο εκφοβισμός και η αγριότητα.

crossorigin="anonymous">

Είναι όμως έτσι;

«Προβλήματα υπάρχουν. Αυτά τα προβλήματα, στις ελληνικές φυλακές και στη δική μας στα Διαβατά, αρχίζουν από το γεγονός ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων από αυτόν που μπορεί να καλύψει ο χώρος. Η φυλακή μας κάθε άλλο παρά σκληρή προς τους κρατουμένους είναι. Οι συνθήκες όμως είναι σκληρές» είπε ο κ. Τερζής και περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν.

«Η φυλακή των Διαβατών είναι χωρισμένη σε τρία επίπεδα. Ζουν 450 άτομα χωρισμένα σε τρεις ορόφους, ενώ η φυλακή μπορεί να εξυπηρετήσει 320. Έχουν υπάρξει και χειρότερες εποχές, οπότε είχαμε 550 άτομα.Ροή Ειδήσεων

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου...

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη...

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  ...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πρόκληση ζημιών άνω των 100.000 λιρών Αγγλίας, σπάζοντας παράθυρα στα κεντρικά γραφεία...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν. Οι ακραίες θερμοκρασίες συνοδεύονται ενίοτε από χιονοπτώσεις ενώ συχνές είναι...

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα εξετάζει να βάλει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μάστιγας.Η...