Κακοκαιρία «Φίλιππος» – Μαρουσάκης: Σε τρεις φάσεις η βαρυχειμωνιά – Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας

Την πορεία που θα έχει η κακοκαιρία Φίλιππος ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για διαδοχικά κύματα επιδείνωσης του καιρού που θα φέρει η κακοκαιρία Φίλιππος έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζοντας την εξέλιξη των φαινομένων των επόμενων ημερών.

Όπως εξήγησε το πρώτο βαρομετρικό κινείται προς τα νοτιοανατολικά τμήματα με πυκνές χιονοπτώσεις σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα και έτσι για σήμερα, Τετάρτη, «σε αρκετές περιοχές θα υπάρχει κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις σε ημιπεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ειδικά, δε, για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι οι συννεφιές θα αυξηθούν μέσα στην ημέρα και θα πέσουν χιόνια από αργά το βράδυ στη γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη αλλά και στα βόρεια προάστια ενώ αύριο, Πέμπτη, θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Για τις επόμενες ημέρες ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η συνεχιζόμενη ροή πολικών μαζών από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας που θα στροβιλίζονται στην περιοχή μας και θα σχηματίζουν διαδοχικά κύματα κακοκαιριών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ την Πέμπτη θα περάσουμε στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας με τα φαινόμενα να εξελίσσονται στην ανατολική και νότια νότια χώρα με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Παρασκευή θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ύφεση με τα φαινόμενα να επιμένουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου ενώ «από το Σάββατο περνάμε στην τρίτη φάση της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις σε κεντρικά νότια και ανατολικά τμήματα αλλά και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι και ολικός παγετός».

«Σταδιακά θα πάμε στην άνοιξη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την πορεία του καιρού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας...

Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά σε εμπορικά, δημόσια κτίρια και νέες κατοικίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος που έχει να κάνει με τα φωτοβολταϊκά υπάρχει στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία που...

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά...