Στο Λονδίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης


Μεταξύ άλλων, στον κ. Κατσανιώτη παρουσιάστηκαν σπάνιοι τόμοι με ομοιότυπα βυζαντινών χειρογράφων του 11ου και 12ου αιώνα με έργα του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τις εγκαταστάσεις του Royal Holloway College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου επισκέφτηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη βρετανική πρωτεύουσα ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η επίσκεψή του διοργανώθηκε διότι στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο εδρεύει ένα από τα κύρια κέντρα διεπιστημονικής μελέτης της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής διασποράς.

Ο κ. Κατσανιώτης ξεναγήθηκε στους χώρους του πανεπιστημίου από την κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων του Royal Holloway Τζιουλιάνα Πιέρι, τον Δρα Χαράλαμπο Δενδρινός, διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου και επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας και Ελληνικής Παλαιογραφίας, καθώς και τον Δρα Αχιλλέα Χατζηκυριάκου, προϊστάμενο του Ελληνικού Ινστιτούτου και διευθυντή του Κέντρου Μελετών της Ελληνικής Διασποράς που λειτουργεί στο ινστιτούτο.

Μεταξύ άλλων, στον κ. Κατσανιώτη παρουσιάστηκαν σπάνιοι τόμοι με ομοιότυπα βυζαντινών χειρογράφων του 11ου και 12ου αιώνα με έργα του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη και η πρώτη έκδοση του τόμου Ελληνικής Παλαιογραφίας (1708) που φιλοξενούνται στην υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη του Royal Holloway και στο αρχείο του Κολεγίου.

crossorigin="anonymous">

Όπως εξήγησε ο Δρ Δενδρινός, στο Royal Holloway μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές από όλο τον κόσμο εξειδικεύονται στην μελέτη και κριτική έκδοση αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών κειμένων.

Κατά τη διάρκεια γεύματος που ακολούθησε ο κ. Κατσανιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς από τον Κύπριο διευθυντή του Κέντρου Μελετών της Ελληνικής Διασποράς (ΚΜΕΔ) Δρα Αχιλλέα Χατζηκυριάκου για την πλούσια ερευνητική δράση του Κέντρου και τη σημασία της στην ανάδειξη του παρελθόντος και παρόντος του απόδημου Ελληνισμού.

Ροή Ειδήσεων

Κακοκαιρία «Barbara»: Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και αύριο σε χαμηλό υψόμετρο

Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους χιονοπτώσεις και...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο...

Κακοκαιρία «Barbara»: Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και αύριο σε χαμηλό υψόμετρο

Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους χιονοπτώσεις και την Πέμπτη - Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και στα βόρεια...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα που πλημμύρισαν στις...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League – Θλιβερή μειοψηφία και μοναξιά για την ΑΕΚ και τις πρακτικές Μελισσανίδη.Περισσότερα σε λίγο…Η ανακοίνωση:To...