Ενόχληση στον τουρκικό Τύπο: Ο Μητσοτάκης ειρωνεύτηκε τον Ερντογάν για τον πληθωρισμό 85% Η τουρκική προεδρία έως στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «αν είχα και ‘γω 85% πληθωρισμό θα ήθελα να αλλάξω κουβέντα»

Ενόχληση στην Τουρκία, και ειδικά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προκάλεσε η χθεσινή  δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι  «αν είχα και ‘γω 85% πληθωρισμό θα ήθελα να αλλάξω κουβέντα»
Η απάντηση του Μητσοτάκη δεν άρεσε ιδιαίτερα στη γείτονα, παρότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποφεύγουν να κάνουν εκτεταμένες αναφορές. 

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σουτζού κάνει λόγο για «ειρωνεία από τον Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τον πληθωρισμό 85%», παραθέτοντας αναλυτικά τις δηλώσεις του. 

Η ιστοσελίδα Σον Ντακικά, αναφέρει δε, ότι η δήλωση αυτή μπορεί… «να αυξήσει την ένταση, μπορεί να εκνευρίσει τον τούρκο πρόεδρο», καθώς τον «αγγίζει» σε ένα ευαίσθητο σημείο, στην αντιδημοφιλή οικονομική του πολιτική, για την οποία αναλυτές αναφέρουν ότι έχει αποτύχει πλήρως.

crossorigin="anonymous">

Από πλευράς της, η ιστοσελίδα Τ24 σχολιάζει ότι ο Μητσοτάκης στόχευσε πάλι την Τουρκία, αυτή την ωρα ειρωνεύτηκε μέσω του πληθωρισμού και ισχυρίζεται ότι γίνεται αλλαγή ατζέντας από την τούρκικη κυβέρνηση. 

Σημειώνεται, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ότι η τουρκική προεδρία έως στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη δήλωση του πρωθυπουργού, και ίσως πολλά τουρκικά ΜΜΕ αναμένουν την επίσημη θέση. 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δήλωσε δε ότι ο επίσημος πληθωρισμός έφθασε το 85%, στην πραγματικότητα υπερβαίνει το 100%  και σε ορισμένα αγαθά το 140% και 150%.

Ροή Ειδήσεων

Κακοκαιρία «Barbara»: Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και αύριο σε χαμηλό υψόμετρο

Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους χιονοπτώσεις και...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο...

Κακοκαιρία «Barbara»: Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και αύριο σε χαμηλό υψόμετρο

Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους χιονοπτώσεις και την Πέμπτη - Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και στα βόρεια...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα που πλημμύρισαν στις...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League – Θλιβερή μειοψηφία και μοναξιά για την ΑΕΚ και τις πρακτικές Μελισσανίδη.Περισσότερα σε λίγο…Η ανακοίνωση:To...