Ιωάννινα: Εκθεση με θρησκευτικά κειμηλία που είχαν κλαπεί και επιστράφηκαν


Κάποιες από τις κλεμμένες εικόνες κι άλλα θρησκευτικά κειμήλια που επέστρεψαν, παρουσιάζονται στην έκθεση που οργανώνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ψηφίδες από την ιστορία της Ηπείρου… Εικόνες από τα μοναστήρια που κλάπηκαν, κατέληξαν σε γκαλερί της Ευρώπης, εντοπίστηκαν και μετά από πολυετή αγώνα επέστρεψαν στον τόπο που ανήκουν.

Ορισμένες από τις εικόνες κι άλλα θρησκευτικά κειμήλια που κατάφεραν να επιστρέψουν, παρουσιάζονται στην έκθεση που οργανώνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Ήπειρος από τη δεκαετία του 70 ακόμη δοκιμάστηκε από κυκλώματα αρχαιοκαπήλων τα οποία έδρασαν με ιδιαίτερη ένταση την δεκαετία 2000-2010 όταν λεηλατήθηκαν δεκάδες μοναστήρια και εκκλησίες, ειδικά στην περιοχή του Ζαγορίου.

crossorigin="anonymous">

εικονες ιωαννινα

Μετά την μεγάλη κλοπή στο Κουκούλι, ανήμερα των Χριστουγέννων το 2009, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση.

Ένας αγώνας δρόμου για να κοπούν τα πλοκάμια των κυκλωμάτων, ένας αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν εικόνες ανά την Ευρώπη κι ένας ακόμη μεγαλύτερος για να αποσυρθούν από την πώληση και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκαν δύο σπάνιοι πίθηκοι από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

«Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον...

ΕΕ: Ελλιπής η εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λέει το ΕΕΣ

Την αργή πρόοδο της ΕΕ προς την ολοκλήρωση...

Δίκυκλο παρέσυρε 64χρονη με το εγγόνι της

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση,...

Ερντογάν: Προς ψήφιση το τουρκορλυβικό μνημόνιο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Καλίν: Θέλουμε τα F-16 χωρίς όρους, αν δεν...

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκαν δύο σπάνιοι πίθηκοι από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

«Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον ζωολογικό κήπο, εξήγησε η αστυνομία του Ντάλας, χωρίς να κατονομάσει κάποιον ύποπτο ...

ΕΕ: Ελλιπής η εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λέει το ΕΕΣ

Την αργή πρόοδο της ΕΕ προς την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας διαπιστώνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), με έκθεσή του που...

Δίκυκλο παρέσυρε 64χρονη με το εγγόνι της

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά, Βιβλίο, Ταξίδι, Ευζωία, Διατροφή Αγγελίες εργασίας & recruitment software. Όλες οι δυνατότητες σε...