Παναγιωτόπουλος: Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι τον αγώνα για καλύτερες και πιο αποτρεπτικές Ένοπλες ΔυνάμειςΓια συνειδητή απόφαση αυτής της κυβέρνησης η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

«Θα συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι, με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας, τις προσπάθειές μας για ακόμη καλύτερες, ακόμη πιο αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχάηλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, μίλησε για τις καθημερινές δοκιμασίες και «το δράμα του άμαχου πληθυσμού» αλλά και για τη σημασία που έχει για κάθε χώρα «να διαθέτει ικανές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Είναι», είπε, «συνειδητή απόφαση αυτής της κυβέρνησης η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις».

Εξήγησε ότι καταβάλλονται καθημερινά προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού.

crossorigin="anonymous">

Επίσης, έδωσε έμφαση στη «στρατηγική σημασία» του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα και τη σύμπραξη της Πολεμικής Αεροπορίας με «την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες στον κόσμο».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η Πολεμική Αεροπορία κινείται «με γνώμονα την προοπτική και το όραμα».

Ακόμη, αναφέρθηκε «στην πρόσκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην εκδοχή Viper, τη λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα, την προοπτική απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35» αλλά και τη στελέχωση της Πολεμικής Αεροπορίας «με νέο και ταλαντούχο προσωπικό».

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και ειδικότερα σε αυτά της Θεσσαλίας όπου βρίσκεται το κέντρο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες, ενισχύοντάς...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές