Υπουργείο Τουρισμού – Visa: Συνεργασία για την ανάκαμψη του τουρισμού

Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και η Visa ανακοινώνουν σήμερα, νέα συμφωνία συνεργασίας για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης του τουρισμού στη χώρα, το 2022.

Τη συμφωνία υπέγραψαν στην Αθήνα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa για την Ευρώπη, Charlotte Hogg, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της 10ετούς στρατηγικής της Ελλάδας (Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030).

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, η Visa θα παρέχει έγκυρα δεδομένα που αφορούν στον διεθνή και εγχώριο τουρισμό και τις ταξιδιωτικές τάσεις, υποστηρίζοντας το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθεια του για την πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού, κάτι που αναμένεται εντός του έτους με το πέρας της πανδημίας.

Σχολιάζοντας σχετικά με τη σημασία της συνεργασίας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Καθώς ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και κορυφαίο τομέα όσον αφορά τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα. Από αυτή την άποψη, χαιρετίζουμε τη συνεργασία μας με τη VISA καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές μας στη χάραξη πολιτικής για τον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων».

Ροή Ειδήσεων

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος...

Μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε πρωινή ενημέρωση ότι...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα στο δέρμα ή κάψιμο ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2022) ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το αντηλιακό Babe Super Fluid...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί, έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος οδηγός του δικύκλου που λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το όχημά του...