Οικονόμου: Είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης η διερεύνηση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών«Στην αγωνία ορισμένων να συνεχίσουν αυτό τον πόλεμο εναντίον της Κυβέρνησης, ο καθένας λέει οτιδήποτε του περάσει από το μυαλό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε τη δημοσίευση μιας σειράς εκτιμήσεων, εικασιών, φημών, την αναπαραγωγή ενός μυθιστορήματος, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία και τεκμήρια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

«Αν υπάρχει ένας κοινός τόπος σε όλα αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι απουσιάζουν τα στοιχεία και τα τεκμήρια και βασική αρχή όλων όσων δημοσιεύονται είναι το γεγονός πως ό,τι φαντάζεται ο καθένας, μπορεί να είναι και πραγματικότητα. Αυτή τη φορά έχουμε και διάνθιση και με διάφορες ιστορίες κατασκόπων, οι οποίοι -υποτίθεται- βρίσκονται εδώ, περιτριγυρίζουν τη χώρα. Αφού «επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέας Δημοκρατίας, μετά περίπου ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να πάει σε ένα κότερο, δύο εβδομάδες μετά το Μάτι, για να φωτογραφηθεί και να δημιουργηθούν τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν». Νομίζω ότι καταλαβαίνει ο καθένας ότι με τις φήμες και, κυρίως, με την καλπάζουσα φαντασία η οποία διαπρέπει στο σκοτάδι -γιατί στο φως η φαντασία ζορίζεται- δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Εμείς αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή με πολύ μεγάλη σαφήνεια, είναι ότι η διερεύνηση και η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης είναι έργο -προσθέτω και υποχρέωση- της Δικαιοσύνης. Καθαρά, απλά και κατανοητά. Και για το σύνολο της πολιτικής, της ελληνικής κοινωνίας, πολύ περισσότερο για την Κυβέρνηση, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πολλώ δε μάλλον, που όπως βλέπουμε και τις τρεις αυτές εβδομάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φέρεται να παρακολουθούνταν ήταν κυβερνητικά στελέχη, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, την περίοδο πριν το 2019, με τα λογισμικά παρακολούθησης που από τότε ήταν στη χώρα. Όμως, απέναντι σε αυτό το όργιο φημολογίας, πολλές φορές αλληλοαναιρούνται και οι ίδιες οι αποκαλύψεις:

» Για παράδειγμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη φιγουράρει ανάμεσα στις υπόλοιπες φωτογραφίες και αυτή του κ. Κύρτσου, που λέει ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του με Predator και τον παρακολουθούσε και η ΕΥΠ. Και πριν από έναν μήνα, νομίζω, ο ίδιος ο κ. Κύρτσος αποκάλυψε ότι έλεγξε το τηλέφωνό του και δεν παρακολουθούνταν από το Predator. Στην αγωνία ορισμένων να συνεχίσουν αυτό τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Κυβέρνησης, ο καθένας λέει, γράφει, αποκαλύπτει, σκηνοθετεί, συγγράφει οτιδήποτε του περάσει από το μυαλό. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, νομίζω ότι αξίζει μία νηφάλια και ψύχραιμη αντιμετώπιση για να δοθούν οι απαντήσεις όπως πρέπει να δοθούν, θεσμικά, όπως επιβάλλεται στη συντεταγμένη Πολιτεία. Και ο θεσμικός τρόπος ανεξαρτήτως τι φαντάζεται ο καθένας και τι έχει στο μυαλό του, είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι έργο της και υποχρέωσή της να μην αφήσει καμία σκιά πάνω από αυτή την υπόθεση.

crossorigin="anonymous">

» Ποιος είναι ο πυρήνας όλων αυτών που μας λένε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και νωρίτερα; Ότι ο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι ο «εγκέφαλος» των παρακολουθήσεων. Μας λένε ότι ο Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός, παρακολουθούσε ο ίδιος έναν κορυφαίο Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη, στενό του φίλο και συνεργάτη 30 χρόνια, τον παρακολουθούσε, λένε, με το Predator, τον παρακολουθούσε με την Ε.Υ.Π., για να ελέγχει τη στάση του ως Υπουργού. Πότε; Το 2020 και το 2021. Και αφού τον παρακολουθούσε, τον παίρνει από το Υπουργείο Ενέργειας που ήταν τότε και του αναθέτει μια πάρα πολύ σημαντική θεματική για την Κυβέρνηση, που αφορά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να φέρει σε πέρας μια μεταρρύθμιση που ήταν να παίρνει ο κόσμος τις συντάξεις στην ώρα τους, να κατοχυρωθούν με την Εργατική Νομοθεσία τα δικαιώματα των εργαζομένων, να γίνουν αυξήσεις στις συντάξεις. Να γίνουν, δηλαδή, μια σειρά από σοβαρά ζητήματα. Ποιος είναι ο πυρήνας όλης αυτής της υπόθεσης; Δ

» Δεν βγάζει άκρη, δεν έχει πολιτικό σκεπτικό, ο Πρωθυπουργός να παρακολουθεί στενούς του συνεργάτες, τον Χατζηδάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών, ανθρώπους που κάθονται μαζί του στον πρωινό καφέ. Για ποιο λόγο; Και από αυτή την ιστορία απουσιάζουν τα τεκμήρια, τα στοιχεία. Μόνο ισχυρισμοί και μόνο πράγματα, τα οποία, για να τα αντιμετωπίσει κανείς, οφείλει να τα δει με μια νηφαλιότητα σε ένα θεσμικό πλαίσιο, όπως αρμόζει σε κάθε συντεταγμένη Πολιτεία.

» Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός ολοκληρωτικού πολέμου από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που δεν έχουν κανένα χαρακτηριστικό πολιτικής αντιπαράθεσης. Η αλήθεια είναι ότι τα σημάδια αυτής της τακτικής τα είχαμε εντοπίσει και νωρίτερα. Τα είχαμε εντοπίσει την περίοδο της πανδημίας, όπου ο κ. Κουρουμπλής μας έλεγε «δολοφόνους» και ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι «θα πεθαίνει κόσμος στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, όπως στο Μπέργκαμο». Τα είχαμε παρακολουθήσει σε φαινόμενα αποτρόπαιων πράξεων που είχαν να κάνουν με εγκληματικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων και με διάφορα hashtag, «παιδεραστές» κ.ο.κ.. Τα είχαμε παρακολουθήσει με διάφορα ψέματα και συκοφαντίες που είχαν κατακλύσει τη δημοσιότητα σε ό,τι αφορά τον Πρωθυπουργό και την οικογένειά του, σε μια αναπαραγωγή, δηλαδή, αυτών που είχαμε ονομάσει «τραμπισμό αλά γκρέκα», που είχε πλήρως υιοθετηθεί ως πολιτικός λόγος από το ΣΥΡΙΖΑ και από τους βραχίονές τους.

Ροή Ειδήσεων

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των...

Απολογία Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων» τις...

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι αποδείχθηκε καθοριστική και τα «σφυριά» θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Αγγλίας, μετά το 2-0 στο «Πράιντ...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα λεγόμενα «σκοτεινά μοτίβα» (dark patterns), δηλαδή παραπλανητικά μοτίβα σχεδίασης της ιστοσελίδας...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των Ταλιμπάν σχετικά με την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γυναικών προχωρά η Κοπεγχάγη, η οποία ανακοίνωσε...