Δένδιας: Να μην επιτρέψουμε να γίνει κυρίαρχο το αφήγημα του αναθεωρητισμούΣτην ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Τουρκία ενεργεί ως ταραξίας στην περιοχή. 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο αναθεωρητικό αφήγημα να επικρατήσει και να γίνει κυρίαρχο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην παρέμβασή του στο «Manama Dialogue».

Όπως τόνισε, αν ο αγώνας της Ουκρανίας είναι επιτυχημένος, «δε θα πρόκειται απλώς για τη νίκη μιας χώρας ενάντια σε έναν επιτιθέμενο, θα είναι η ήττα της αναθεωρητικής αφήγησης».

«Αν η ρωσική εισβολή ήταν επιτυχής, τι θα εμπόδιζε τον πρόεδρο Ερντογάν να τη μιμηθεί ή άλλους αυταρχικούς ηγέτες να τη μιμηθούν;», σημείωσε.

«Η Τουρκία ενεργεί ως ταραξίας στην περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αλλά δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία».

crossorigin="anonymous">

Όπως ανέφερε, αν κοιτάξει κανείς τον προϋπολογισμό της Τουρκίας φέτος, θα δει επιπλέον 30 δισεκατομμύρια, αυτά είναι τα κέρδη της Τουρκίας από τη μη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Σημείωσε δε πως 800 ρωσικές εταιρείες μετεγκαθίστανται στην Τουρκία.

Τόνισε δε πως εν τέλει «η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου, είναι μια μεγάλη χώρα και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την παρουσία της». ‘Αλλωστε, υπενθύμισε, «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να τάσσεται σαφώς υπέρ της ένταξης στην ΕΕ υπό όρους»

«Το ερώτημα είναι αν η πολιτική της Τουρκίας εξυπηρετεί αυτό το στόχο ή όχι», τόνισε και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει απειλή πολέμου, casus belli.

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...