Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του πάτερ ΑντώνιουΑπό τον οικονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε πάνω από τρεις διαφορετικούς ή κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας καταθέσεις επίσης περίπου 300.000 ευρώ – «Ψάχνουν»  το «μαύρο χρήμα» από τα μαγικά κουτιά της Κιβωτού

«Ζαλάδα» προκαλούν τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Στο διαμέρισμα που διέμεναν στον Κολωνό εντοπίστηκαν στο χρηματοκιβώτιο πάνω από 300.000 ευρώ σε μετρητά. Πρόκειται για χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί.

Επιπλέον, από τον οικονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε πάνω από τρεις διαφορετικούς ή κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας καταθέσεις επίσης περίπου 300.000 ευρώ ενώ αναμένονται απαντήσεις από δύο ακόμη τράπεζες. Μάλιστα ενας από τους λογαριασμούς αυτούς φαίνεται να είναι της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου και περιέχει καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος καθώς δεν υπήρχε ουδεμία ανάληψη την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

crossorigin="anonymous">

Παράλληλα, σε τρεις από αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν υποψίες και ενδείξεις για εισροές και εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών την τελευταία πενταετία όπου εμφανίζονται εισροές στην ΜΚΟ περίπου 410 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έρευνα της Αρχής Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ακόμη ότι στις 22 Νοεμβρίου, η Σταματία Γεωργαντή ήταν εκείνη που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας του Κολωνού όπου διατηρούσε θυρίδα και πήρε το περιεχόμενό της. Από την άρση του οικονομικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι η θυρίδα είναι πλέον κενή ενώ δεν είναι γνωστό ποιό ήταν το περιεχόμενο της θυρίδας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στους λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως η Κιβωτός έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Ψάχνουν μαύρο χρήμα στα κουτιά δωρεών της Κιβωτού

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου,...

Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα...

Βόλος: Άνδρας 85 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στις Πινακάτες

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 85χρονος σε καλύβι έξω από τις Πινακάτες. Σύμφωνα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων και εξ αυτού συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος βάλλεται από την κυβέρνηση για τα στοιχεία που παρέσχε σχετικά με την κρατική...