Επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόρτζια ΜελόνιΚατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. Μελόνι προχώρησαν σε μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, την οποία συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. Μελόνι προχώρησαν σε μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ έδωσαν έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή κρίση και το Μεταναστευτικό, καθώς και οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ιταλία ως χώρες της Μεσογείου. 

Συμφώνησαν επίσης για συνεχή και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου. Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κρατών που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς την Ιταλή πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

crossorigin="anonymous">

“Θερμά συγχαρητήρια στη νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας και της σταθερότητας της περιοχής μας” είχε αναφέρει στο Twitter o πρωθυπουργός.

Η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε στο συγχαρητήριο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας: “Ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ. Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι κοιτίδες πολιτισμού, η διμερής μας συνεργασία και η συνεισφορά μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι καθοριστικής σημασίας για τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου. Έτοιμη να συνεργαστώ μαζί σας!”.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Money Show: Πάνω από έξι στους δέκα μαθητές δημοτικού θα ασκούν το 2035 επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα

«Το 2035 το 65% των παιδιών που πηγαίνουν σήμερα στο Δημοτικό θα κάνουν επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης...

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και τις ζωοτροφές - Ευτυχώς έσωσαν τα ζώα. ...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...