ΠΑΣΟΚ: Ανάβουν τις εκλογικές μηχανέςΜεγάλη σημασία δίνουν στο ΠΑΣΟΚ στη σημερινή εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δική μας απάντηση στην κρίση».

Του Αντώνη Αντζολέτου

Στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντήσουν  στην πόλωση που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δυο μεγάλα κόμματα επιχειρούν να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και αυτό λειτουργεί πάντα εις βάρος των μικρότερων σχηματισμών.

Πιστεύουν, άλλωστε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια για εισροές απογοητευμένων ψηφοφόρων και από τους δυο χώρους. Οι συσχετισμοί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αλλάξει σε αρκετές περιοχές και εκτιμούν ότι το πρώτο κύμα «επαναπατρισμού» στο πολιτικό κέντρο μπορεί να ακολουθήσει ένα δεύτερο ακόμα πιο μεγάλο. Το βασικό μήνυμα που εκπέμπεται από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός μετά τις εκλογές, αλλά θα είναι ο πρωταγωνιστής».

Πού στοχεύουν; Στην προγραμματική αντιπολίτευση και σε προτάσεις όπως η κοινωνική κατοικία, η προστασία της κατοικίας (κατατέθηκε ήδη σχέδιο τριών σημείων), αλλά και το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος που πρώτο το ΠΑΣΟΚ έφερε στον δημόσιο διάλογο. Μια ατζέντα που θα αποτελέσει τον «μαγνήτη» προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους από το κεντροαριστερό ακροατήριο. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, καθώς εκεί θα κλειδώσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων, αλλά και του προγράμματος του Κινήματος. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των τομεαρχών.

crossorigin="anonymous">

Μεγάλη σημασία δίνουν στο ΠΑΣΟΚ στη σημερινή εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δική μας απάντηση στην κρίση». Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης με συνέπεια το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε την μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, το στρεβλό μοντέλο επιδοτήσεων στην ενέργεια που ακολουθεί η κυβέρνηση και καταλήγει να επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Εστίασε, επίσης στο χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού, καθώς και στην άμεση ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν ένα μήνα με την κατάθεση οκτώ προτάσεων για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Οι πρωτοβουλίες θα κατατείνουν, κατά πληροφορίες, σε μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα, πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας, φορολόγηση υπερκερδών, ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές, Διάλογος – συνεννόηση – πίεση με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση των προϊόντων, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος,  προστασίας της α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών σύμφωνα με την τροπολογία που έφερε προ ημερών η Κοινοβουλευτική Ομάδα,

Ροή Ειδήσεων

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις μήνες στοχεύοντας νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, άτομα...

Μητσοτάκης για σεισμό στην Τουρκία: Βαθιά οδύνη για την καταστροφή – Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί.  ...