Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη με νέες καταθέσεις – Τι έγινε κατά την εξέταση του 27χρονου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 27χρονο άνδρα, Αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημητρή Λιγνάδη σε ηλικία 16 ετών.

Σήμερα, κατά τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να εξεταστούν από το δικαστήριο οι φίλοι του 27χρονου που ήταν παρόντες στις συναντήσεις του ανήλικου τότε αγοριού με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν θυελλώδης με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπερασπίζεται τον Δημήτρη Λιγνάδη, να υποβάλει σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα και να αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας για λογαριασμό του εντολέα του, μήνυσε τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση.

«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής» ανέφερε ο κ. Κούγιας στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως «η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες».

Συνολικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εντόπισε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, ο μάρτυρας.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Κούγιας, θέλοντας να πλήξει την αξιοπιστία του μάρτυρα, προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες του από μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίζεται να ταξιδεύει σε διάφορους πολυτελείς προορισμούς και να έχει μία άνετη ζωή. «Οι φωτογραφίες που προβάλλεται στο ίντερνετ δείχνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που συχνάζει σε πλούσια μέρη και θέλει να παρουσιάζει το κορμί του» σχολίασε μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση του στη Σουηδία σε περίπτωση που θελήσει να κοινοποιήσει αγωγή ή μήνυση, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου του μάρτυρα Γιάννη Βλάχου, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία του είναι γνωστά στο δικαστήριο και ο τρόπος που διατυπώνονται οι ερωτήσεις είναι έμμεσα εκφοβιστικές.

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας ζήτησε από την υπεράσπιση να δηλώσει την ακριβή διεύθυνση στο σπίτι που μένει ο μάρτυρας στη Βούλα. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν θέλει να πει τη διεύθυνση του σπιτιού που μένει γιατί φοβάται.

Σε κάθε περίπτωση, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κάθεται στο εδώλιο σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, δίνοντας το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα σε υψηλούς τόνους.

Ροή Ειδήσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. ...

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι των Οσίων Ευφροσύνης...

Ελληνοτουρκικά: Σε παροξυσμό η Άγκυρα – Διεθνές Δίκαιο, αλήθεια, ισχυρές συμμαχίες, το ελληνικό τρίπτυχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε από το πλέον επίσημο βήμα του ΟΗΕ, την αδιαπραγμάτευτη και απαραβίαστη κόκκινη γραμμή της Ελλάδας που είναι η υπεράσπιση...

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, όμως η αυξημένη ζήτηση και το κόστος μεταφοράς έχει εκτοξεύσει τις τιμές...