Τουρκικά F-16: Νέες δηλώσεις του Ρόμπερτ ΜενέντεζΗ Ουάσινγκτον ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην Άγκυρα για την επιχείρηση στη Συρία, αποκάλυψε ο Αμερικανός γερουσιαστής

Κάθετα αντίθετος, για μία ακόμη φορά, εμφανίστηκε στο θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας μίλησε στην ΕΡΤ για τις κινήσεις της Τουρκίας και όσα λέγονται περί μίας πιθανής συμφωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην Άγκυρα για τις επιδρομές στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε «εξοργιστικές και απαράδεκτες».

«Δεν έχω λάβει καμία ειδοποίηση (σ.σ. για τα τουρκικά F-16), κάτι που αποτελεί προφανώς μέρος της διαδικασίας για τυχόν πωλήσεις όπλων. Η κυβέρνηση δεν μου έχει στείλει καμία ειδοποίηση. Οπότε υποθέτω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που λέγεται δημοσίως και αυτού που τελικά συμβαίνει. Αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι ότι, είτε υπάρξει ειδοποίηση, είτε δεν υπάρξει, δεν έχω καμία πρόθεση, υπό τις παρούσες συνθήκες, να συμφωνήσω σε πωλήσεις F16 στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Σύρια από τις οποίες κινδύνεψαν Aμερικανοί στρατιώτες.

crossorigin="anonymous">

«Είναι εξοργιστικό, είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να βάζουμε τα στρατεύματά μας σε κίνδυνο από κανέναν, πολύ περισσότερο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Και, ξέρετε, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ σαφής με την Τουρκία. Να εξηγήσει ότι αν ακόμη και από λάθος πληγούν οι δικοί μας στρατιώτες, με οποιονδήποτε τρόπο από την τουρκική επιχείρηση, θα υπάρξουν συνέπειες».

Ο κ. Μενέντεζ αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία, προκειμένου να μην προχωρήσει την επιχείρηση στη Συρία.

«Μερικές φορές η διπλωματία δεν γίνεται ανοιχτά, ούτε δημοσίως. Μερικές φορές γίνεται στο παρασκήνιο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε εις βάθος επαφή με την Τουρκία, εξηγώντας τις συνέπειες των πράξεών της και ότι θα υπάρξουν πράγματι συνέπειες. Και ελπίζω ο Ερντογαν να κατανοεί αυτές τις εκκλήσεις της κυβέρνησης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Ροή Ειδήσεων

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και πέτυχε ακόμα μία νίκη στην Euroleague παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...