Μάντζος για νομοσχέδιο ΕΥΠ:Επικυρώνει τον απολυταρχικό τρόπο λειτουργίας του επιτελικού κράτους της ΝΔΟ εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για δομικά προβλήματα του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

«Περιμένουμε, δυστυχώς, την επικύρωση της επίμονης κυβερνητικής επιλογής για συγκάλυψη και συσκότιση, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού γιαάπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων», ενώ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «επικυρώνει και τον απολυταρχικό τρόπο λειτουργίας του επιτελικού κράτους, καθώς αγνοήθηκαν παντελώς οι απόψεις της Βουλής, των κομμάτων, όλων των φορέων και των ανεξάρτητων αρχών», δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Έκανε λόγο, παράλληλα, για δομικά προβλήματα του σχεδίου, επισημαίνοντας από τη μία τη «διεύρυνση του όρου της εθνικής ασφάλειας», και από την άλλη «την τριετία ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, που μάλιστα δεν καλύπτει τον λόγο της παρακολούθησης».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει εξελιχθεί σε αντιπολιτευτική σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «είναι τακτική επιλογή το πώς θα χειριστεί μία παράταξη ένα τέτοιο ζήτημα και αν θα το εκμεταλλευτεί για πολιτικούς ή και παραπολιτικούς λόγους. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό που οφείλει να κάνει μία πολιτική δύναμη είναι να δείχνει την ύψιστη δυνατή σοβαρότητα και θεσμική συνέπεια. Εμείς αυτό κάναμε από την πρώτη ημέρα. Πήγαμε κατευθείαν στη δικαιοσύνη και όχι σε δημοσιογράφους και εκδοτικούς οίκους για δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι η παράταξη απέχει από την τοξικότητα και τις σκιές, ενώ έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη της ΝΔ η οποία όχι μόνο δεν συνέδραμε να διαλυθούν οι σκιές αλλά τις συντήρησε, ενώ θα έπρεπε όλοι οι πολίτες να πάμε στις κάλπες γνωρίζοντας την αλήθεια. Η ομίχλη πνίγει τα πάντα, δικαίους και αδίκους, ενώ υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και οι κανόνες ώστε και η Βουλή και η Δικαιοσύνη να μας δώσουν κρίσιμες απαντήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για το απόρρητο ως «βολική δικαιολογία», ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι «δεν είναι μόνο βουλευτές και πρώην πρωθυπουργοί, αλλά όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας εκείνοι που εκφράζουν ενστάσεις. Όλοι οι πολιτικά φιλελεύθεροι άνθρωποι της χώρας έχουν τοποθετηθεί πάνω στο θέμα».
«Αν η ΝΔ θέλει να θεωρείται φιλελεύθερη παράταξη, δεν θα έπρεπε να έχει έναν, δύο, τρεις διαφωνούντες, αλλά όλους τους βουλευτές της απέναντι. Αλλά, τα λόγια στην πολιτική είναι εύκολα. Το μέτρο της ευθύνης του καθενός είναι η ψήφος και οι βουλευτές της ΝΔ μας λένε ότι το σχέδιο νόμου θα το ψηφίσουν με χέρια και με πόδια», σημείωσε.

crossorigin="anonymous">

 

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...