Χατζηδάκης: Θα ήταν λάθος της ΕΕ να μην κινητοποιηθεί για την ενέργεια και την ακρίβεια«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις, για να προστατέψουν τους πολίτες τους από τις επιπτώσεις της κρίσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας

«Η ενεργειακή κρίση και το ευρύτερο κύμα ακρίβειας, που έχει πυροδοτήσει, είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή και πλήττει περισσότερο τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γι’ αυτό, καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις, για να προστατέψουν τους πολίτες τους από τις επιπτώσεις της κρίσης. Θα ήταν λάθος να συμβεί το αντίθετο. Απαιτείται άμεσα συλλογική απάντηση σε επίπεδο ΕΕ, που θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει τα εθνικά μέτρα, καθώς το πρόβλημα βρίσκεται ακόμα μπροστά μας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες και εστίασε σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, υπό το φως των εξελίξεων στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει φέτος έκτακτα μέτρα, ύψους 4,8 δισ. ευρώ, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Τόνισε ότι τα προγράμματα για τη στήριξη της απασχόλησης και της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια, χάρη και στην αξιοποίηση -στον μέγιστο δυνατό βαθμό- των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

crossorigin="anonymous">

Ανέδειξε επίσης τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην κατάρτιση και επανακατάρτιση ανέργων και εργαζομένων ως εργαλείο για τη στήριξη της απασχόλησης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα προγράμματα κατάρτισης 120.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που ήδη υλοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά και στο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων, που πρόκειται να «τρέξει» προσεχώς, με χρηματοδότηση (και για τα δύο προγράμματα) από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σημείωσε δε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις αντίστοιχες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες. Στην παρέμβασή του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που θέσπισαν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που βασίζονται στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που περιλαμβάνει τις εν λόγω ρυθμίσεις, διασφαλίζει συνθήκες προσωπικής και εργασιακής ασφάλειας στους απασχολούμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες, διευκολύνοντας παράλληλα την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Οι σχετικές συζητήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης θα συνεχιστούν.

Ροή Ειδήσεων

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Κακοκαιρία «Barbara»: Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και αύριο σε χαμηλό υψόμετρο

Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους χιονοπτώσεις και...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS) θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έλληνας διεθνής επιθετικός Γιώργος Γιακουμάκης.Η μεταγραφή του 28χρονου στράικερ...