Η απάντηση από το Χαμόγελο του Παιδιού στα περί ερευνώνΤο δελτίο Τύπου του Χαμόγελου του Παιδιού έρχεται ως αντίδραση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με αιχμές για τα οικονομικά του φορέα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ουδέποτε» υπήρξε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού

Απαντήσεις σχετικά με την οικονομική διαχείριση του οργανισμού δημοσιοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού, στις οποίες μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι «επιδιώκεται ξεκάθαρα η δημιουργία εντυπώσεων -οι οποίες πρόκειται να αναλυθούν και καταρριφθούν ακολούθως- με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου που στηρίζει το έργο του», ενώ τα οικονομικά στοιχεία του φορέα «βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του οργανισμού».

Το δελτίο Τύπου του Χαμόγελου του Παιδιού έρχεται ως αντίδραση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με αιχμές για τα οικονομικά του φορέα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ουδέποτε» υπήρξε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού, «τόσο ενόψει, όσο και κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του έρευνας για σχετικές δηλώσεις-απαντήσεις επί των σημείων του ρεπορτάζ».

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει ότι «αναφορικά με τον έλεγχο που, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί», ο οργανισμός «διαχρονικά δέχεται ελέγχους από κρατικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που αποζητά, και χαιρετίζει» ενώ, ο ίδιος ο φορέας, «έχει αυτοβούλως θεσπίσει ελεγκτικές διαδικασίες εσωτερικά και δέχεται έλεγχο και από ανεξάρτητους εξωτερικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Επιπλέον, ο οργανισμός επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία, δημοσιοποιεί «ετησίως τον ισολογισμό του και τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, δύο φορές τον χρόνο τα στατιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών και δράσεών του, έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης», ενώ «στα 27 χρόνια δράσης του, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει απευθυνθεί χωρίς καμία καθυστέρηση και με απόλυτη διαφάνεια στις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομικές και Εισαγγελικές) για να επιλυθούν προβλήματα ή να καταγγείλει περιστατικά που έχουν προκύψει σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, συνεργάτες, υποστηριζόμενα παιδιά και οικογένειες και έχει ακολουθήσει στο ακέραιο την προβλεπόμενη, από τις Αρχές, διαδικασία». Επιπλέον, ο φορέας δημοσιοποιεί, όπως ο ίδιος αναφέρει, «ετήσιο οικονομικό έλεγχο από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Ernst and Young», «έλεγχο από διεθνείς φορείς π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων και πιστοποιήσεων, όπως ένταξη του οργανισμού στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO)» και «έλεγχο για την πιστοποίηση του οργανισμού και των υπηρεσιών του από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων». Ακόμα, σημειώνεται ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστοποιήθηκε για δεύτερη φορά για την παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και η πιστοποίησή ισχύει μέχρι το 2024».

crossorigin="anonymous">

Ως προς τον αριθμό των παιδιών που υποστηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, είτε μεμονωμένα, είτε στο πλαίσιο της οικογενειακής τους ζωής, δηλαδή εντός της οικογένειάς τους, ενδεικτικά, το 2018 ο οργανισμός στήριξε 90.601 παιδιά και τις οικογένειές τους, το 2019 ο οργανισμός στήριξε 95.717 παιδιά και τις οικογένειές τους, το 2020 57.722 παιδιά και τις οικογένειές τους και το 2021 48.403 παιδιά και τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο λόγος που το 2020 και 2021 καταγράφονται χαμηλότεροι αριθμοί είναι η πανδημία, καθώς «ανεστάλησαν λόγω σχετικών οδηγιών και κατευθύνσεων από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές» βασικές δράσεις του Χαμόγελου.

Αναφορικά με το διοικητικό συμβούλιο, πέραν του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου που τελεί πρόεδρος του οργανισμού, συμμετέχουν οι εξής:

αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης Πρώην Ορκωτός Ελεγκτής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ροή Ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. ...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για τους οποίους το 2021 ήταν μία καταστροφική χρονιά, με απώλεια εκατομμυρίων λόγω της ακαρπίας. Η...