Σύλληψη 2 ατόμων στο Αιγάλεω – Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, στο Αιγάλεω, οι οποίοι ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ ένας συνεργός των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, από τα μέσα του έτους 2021, εγκληματική ομάδα και με την προμήθεια ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για τη διάρρηξη και την αποσυναρμολόγηση οχημάτων, αφαιρούσαν συστηματικά αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κι νούνταν συνήθως απογευματινές ώρες προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν εντοπισθεί, τα μετέφεραν σε χώρους – διαλυτήρια στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου φρόντιζαν για την αποσυναρμολόγησή τους.

Στη συνέχεια, είτε επισκεύαζαν με αυτά, οχήματα με σοβαρές υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πωλούσαν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Επιπλέον, αν και κατά τη διάρκεια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαπός μέλος της, ήταν κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης, κανόνιζε να αφαιρούνται συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρονταν στους χώρους-διαλυτήρια, που διατηρούσε ο ημεδαπός κατηγορούμενος.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να υπερβαίνει τα 131.000 ευρώ.

Από την διενέργεια έρευνας σε τρεις χώρους (συνεργείο, αποθήκη, διαλυτήριο) στην περιοχή του Αιγάλεω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έξι επιπλέον αυτοκίνητα, επτά κινητήρες, πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών οχημάτων, πινακίδες κυκλοφορίας και εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων.

Ο ημεδαπός και ο ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης αλλοδαπός, έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Το Βερολίνο θα στείλει στο Κίεβο το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T

Τις τελευταίες ημέρες, η Ουκρανία δέχεται πληθώρα επιθέσεων...

Αμπέλι: Σημαντικά μειωμένη κατά 30,5% η οινοπαραγωγή 2022-2023

Η εικόνα και οι μεταβολές της πρόβλεψης...

Έρευνα: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Στη διάρκεια της μελέτης (1995-2019) 1.179 άνθρωποι...

Προπονητής Κοπεγχάγης για Ζέκα: Είναι τραγικό, ήταν πολύ αναστατωμένος

Νέο σοκ για τον Κάρλος Ζέκα, που τραυματίστηκε...

Το Βερολίνο θα στείλει στο Κίεβο το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T

Τις τελευταίες ημέρες, η Ουκρανία δέχεται πληθώρα επιθέσεων από καμικάζι drone ιρανικής κατασκευής, με κόστος ανθρώπινες ζωές και καταστροφές υποδομών. ...

Αμπέλι: Σημαντικά μειωμένη κατά 30,5% η οινοπαραγωγή 2022-2023

Η εικόνα και οι μεταβολές της πρόβλεψης 2022 σε σύγκριση με την οριστική οινοπαραγωγή 2021Μειωμένη κατά 30,5% εμφανίζεται φέτος η ελληνική οινοπαραγωγή,...

Έρευνα: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Στη διάρκεια της μελέτης (1995-2019) 1.179 άνθρωποι ή ποσοστό σχεδόν 5% διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 2. Το 59% ήταν άνδρες και η...