Δομή Ελαιώνα: Αδεια τα κοντέινερ μετά από 7 χρόνια (φωτογραφίες)


Η Δομή Ελαιώνα άρχισε να λειτουργεί ως καταυλισμός προσφύγων στις 16 Αυγούστου 2015 σε ένα μέχρι πρότινος άδειο οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πολυκάρπου

Στον Δήμο Αθηναίων παραδόθηκε σήμερα ο χώρος της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, η οποία έκλεισε και τυπικά σήμερα.

«Ο Ελαιώνας είναι ένα σύμβολο της εποχής της κρίσης, μία δομή που σήμερα κλείνει και επιστρέφει στους δημότες της Αθήνας» είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

crossorigin="anonymous">

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία ριζική αλλαγή σε μία πολύ μεγάλη έκταση, εκ της οποίας σχεδόν η μισή θα γίνει πράσινο και στο κέντρο της θα βρίσκεται το υπερσύγχρονο γήπεδο, «που επιτέλους αποκτά η ομάδα των Αθηνών, ο Παναθηναϊκός».

Προσέθεσε ότι οι επισκέπτες θα κινούνται εκεί μέσω ανοιχτών διαδρομών και έξυπνων μέσων μεταφοράς ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για οργανωμένη στάθμευση των αυτοκινήτων, και παράλληλα θα απελευθερωθούν οι γύρω οδικές αρτηρίες από την κυκλοφοριακή ασφυξία την οποία βιώνουν σήμερα όσοι κινούνται στον Κηφισό.

δομη ελαιωναΡοή Ειδήσεων

Δένδιας: Αυθάδη αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία

«Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της...

«Μάξιμος Σαράφης»: Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε στον ανακριτή

Έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου...

Δένδιας: Αυθάδη αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία

«Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της στο διεθνές στερέωμα, την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα ενυποθηκεύει τη δική της...

«Μάξιμος Σαράφης»: Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε στον ανακριτή

Έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του ...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πρόκληση ζημιών άνω των 100.000 λιρών Αγγλίας, σπάζοντας παράθυρα στα κεντρικά γραφεία...