Άρειος Πάγος: Θα εκδόσει γνωμοδότηση για τις παρακολουθήσειςΔιαψεύδει ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου δικαστηρίου δημοσιεύματα ότι παρενέβη για να μην δοθούν στοιχεία από πάροχο – Eπιβεβαιώνει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΑΔΑΕ, ιδίου και νομικής υπηρεσίας ΟΤΕ

Eπίσημη γνωμοδότηση θα εκδοθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ η ενδιαφερόμενοι πολίτες ενδεχόμενη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η ανάγκη της έκδοσης γνωμοδότησης προέκυψε μετά από άτυπο αίτημα, που υποβλήθηκε από την νομική υπηρεσία της Cosmote την οποία επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΔΑΕ, κατόπιν αιτήματος δύο προσώπων, του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου που ζητούσαν να πληροφορηθούν, αν ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Cosmote κυρία Νικολαϊδου επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε τη νομική του θέση επί του θέματος, αν δηλαδή είναι νόμιμο να παράσχει ο πάροχος ενημέρωση η όχι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι, το θέμα από νομικής πλευράς εκτιμήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι δεν ήταν σαφείς οι διατάξεις και χρήζουν ερμηνείας, αποφασίστηκε από τον ίδιο να υπάρξει γνωμοδότηση επίσημη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

crossorigin="anonymous">

Πάντως από την πλευρά του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα που αναφέρουν , ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες του ίδιου του κ. Ντογιάκου με τον κ.Ράμμο, την κυρία Νικολαϊδου για να διευκρινιστεί το όλο θέμα, αλλά κατηγορηματικά διαψεύδεται, ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη για να η παροχή στοιχείων, κάτι που άλλωστε έγινε, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση τους.

Η γνωμοδότηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για ενδεχόμενη παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας και ποιά δικαιώματα έχει επ αυτού η ΑΔΑΕ.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις μήνες στοχεύοντας νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, άτομα...

Μητσοτάκης για σεισμό στην Τουρκία: Βαθιά οδύνη για την καταστροφή – Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί.  ...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...