Τηλεοπτικές άδειες – Νέες καταθέσεις μαρτύρωνΚατά την σημερινή 6η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών που δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, κατέθεσαν ο Γεώργιος Μπασιάς, μηχανολόγος – μηχανικός, στέλεχος της κατασκευαστικής εταιρείας «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα και ο δημοσιογράφος Δημοσθένης (Δήμος) Βερύκιος.

Ο κ. Μπασιάς το επίμαχο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού του 2016 ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας «Τοξότης». Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε δει πολλές φορές τον Νίκο Παππά να κυκλοφορεί στα γραφεία του ομίλου Καλογρίτσα και είχε συνεχείς επαφές με το επιχειρηματία, κάνοντας προσπάθεια να τον βοηθήσει να πάρει την τηλεοπτική άδεια.

Ακόμη, ανέφερε ο μάρτυρας ότι ο κ. Παππάς συνεργαζόταν με τον επιχειρηματία για να πάρει την τηλεοπτική άδεια. Σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή, ο κ. Μπασιάς διευκρίνισε για τις επισκέψεις του κ. Παππά στα γραφείς της εταιρείας «Τοξότης»: «Δεν νομίζω ότι ερχόταν για να πιεί καφέ».

Ο κ. Μπασιάς ρωτήθηκε από την Όλγα Σμυρλή αν γνωρίζει οτιδήποτε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το ρόλο του Νίκου Παππά, ο μάρτυρας απάντησε: Τον Νίκο Παππά τον έχω δει αρκετές φορές στα γραφεία μας, κυκλοφορούσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ερχόταν. Ξέρω για τις επαφές και για την προσπάθεια να πάρει μέρος στις τηλεοπτικές άδειες” και σημείωσε: “Ξέρω ότι συνεργαζόταν ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό”.

Εισαγγελέας: Δηλαδή τι εννοείτε “συνεργασία”;

crossorigin="anonymous">

Μάρτυρας: Δεν ήμουν ποτέ παρών σε συναντήσεις τους. Ξέρω μόνο ότι ήταν πολλές και στα γραφεία μας και εκτός. Δεν νομίζω ότι ερχόταν να πιει καφέ στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Εισαγγελέας: Πώς συμπεραίνετε ότι συνεργάζονταν;

Μάρτυρας: Είναι δική μου αντίληψη, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό είναι το συμπέρασμά μου και από τα γεγονότα που διαδραματίζονταν εκείνη την περίοδο του διαγωνισμού. Δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω. Μπορώ να έχω προσωπική κρίση και άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί...

Το 60- 85% των ακρωτηριασμών από διαβήτη μπορεί να προληφθεί

Κάθε 30 δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάποιος...

Τομ Μπρέιντι: Ανακοίνωσε… ξανά την αποχώρηση του από το NFL

Ο Τομ Μπρέιντι, ο θρύλος του NFL, νικητής...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για τους οποίους το 2021 ήταν μία καταστροφική χρονιά, με απώλεια εκατομμυρίων λόγω της ακαρπίας. Η...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά, παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και παρενοχλεί τα αεροπλάνα και τους αλιείς της...

Το 60- 85% των ακρωτηριασμών από διαβήτη μπορεί να προληφθεί

Κάθε 30 δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάποιος ασθενής με διαβήτη χάνει το πόδι του εξαιτίας επιπλοκών από τη νόσο του.Σήμερα ο σακχαρώδης...