Ισόβια κάθειρξη σε 45χρονο για τη δολοφονία συγκρατούμενού τουΟ 36χρονος βρέθηκε στραγγαλισμένος, με 58 χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος, στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας Σερρών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 45χρονος έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 36χρονου συγκρατούμενού του, στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας Σερρών, τον Ιούλιο του 2019. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε, επίσης, 39χρονος που κρατούνταν στο ίδιο κελί και κατηγορούνταν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Το δικαστήριο τον αθώωσε για τη δολοφονία αλλά τον έκρινε ένοχο για ένα πλημμέλημα, επειδή δεν ειδοποίησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να προστρέξουν στο κελί για να σωθεί η ζωή του συγκρατούμενού του (παύθηκε η δίωξη στο πλαίσιο διάταξης για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το θανατηφόρο επεισόδιο προκλήθηκε κατόπιν διένεξης για ασήμαντη αφορμή. Όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 36χρονος, υπήκοος Γεωργίας, βρέθηκε στραγγαλισμένος, φέροντας 58 καίρια χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Βασικός κατηγορούμενος κατέστη από την πρώτη στιγμή ο 45χρονος, με καταγωγή από τη Ρωσία, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστείες. Η εμπλοκή του έτερου κατηγορούμενου (επίσης Γεωργιανού) προέκυψε από δείγμα DNA που εντοπίστηκε σε σκουπόξυλο, μέσο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη συμπλοκή, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση.

crossorigin="anonymous">

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους, «δείχνοντας» ο ένας τον άλλον ως δράστη της δολοφονίας. Ο πρώτος, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι μεσολάβησε στη συμπλοκή για να χωρίσει τις δύο πλευρές, ενώ ο δεύτερος ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα επειδή εκείνη την περίοδο του χορηγούνταν μεθαδόνη στο πλαίσιο προγράμματος για την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Money Show: Πάνω από έξι στους δέκα μαθητές δημοτικού θα ασκούν το 2035 επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα

«Το 2035 το 65% των παιδιών που πηγαίνουν σήμερα στο Δημοτικό θα κάνουν επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης...

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και τις ζωοτροφές - Ευτυχώς έσωσαν τα ζώα. ...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...