Σκέρτσος: Η παράταξη της ΝΔ υπηρετεί πάντα μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνουςΠροηγουμένως, ο υπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα, δεν χαρακτηρίζονται, ούτε προσδιορίζονται από μεμονωμένες άστοχες και καταδικαστέες συμπεριφορές» και ότι «κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διεκδικεί εξαίρεση από διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχων».

«Η παράταξη αυτή θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς», ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. 

   Προηγουμένως, ο υπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα, δεν χαρακτηρίζονται, ούτε προσδιορίζονται από μεμονωμένες άστοχες και καταδικαστέες συμπεριφορές» και ότι «κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διεκδικεί εξαίρεση από διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχων».

   «Τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει μετ’ επαίνων από την ευρωπαϊκή εποπτεία, που επιτυγχάνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, οι εθνικές μας προτάσεις, για την ενεργειακή κρίση σήμερα, της πανδημίας λίγο παλιότερα, υιοθετούνται και γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πάρει ήδη έγκριση, για την εκταμίευση και της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, μια βαριά σκιά απλώνεται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα , δεν χαρακτηρίζονται ούτε προσδιορίζονται από μεμονωμένες άστοχες και καταδικαστέες συμπεριφορές», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι όμως και την υποχρέωση να τονίσω ότι τόσο η πολιτική εκπροσώπηση όσο και η πολιτική διακυβέρνηση δεν μπορούν να αποτελούν πεδία εγωιστικών συμφερόντων και επιπόλαιων επιδιώξεων, με σκοπό τη μεγέθυνση της προσωπικής περιουσίας του καθενός μας».

   «Στην πολιτική πρέπει να μπαίνουν μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν πραγματικά στα κοινά, ξοδεύοντας κυριολεκτικά από το προσωπικό τους κεφάλαιο, υλικό και άυλο, ώστε όταν αποχωρούν να είναι μεν φτωχότεροι ατομικά, αλλά πλουσιότεροι συλλογικά και ηθικά», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διεκδικεί εξαίρεση από διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχων, για όσα εξουσιοδοτείται από τους πολίτες να υπηρετεί. Όλοι έχουμε φυσικά το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά ταυτόχρονα και όλοι, εφόσον επιλέγουμε τη δημόσια έκθεση έναντι του ιδιωτικού βίου, πρέπει να ελεγχόμαστε και να λογοδοτούμε διαρκώς, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε, ως φορείς της εξουσίας και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αυτή τη βαριά ευθύνη. Διότι τελικά, μόνο οι έλεγχοι και τα θεσμικά αντίβαρα, μαζί με τη συνείδηση του καθενός μας, είναι αυτά που περιορίζουν τις παραβατικές συμπεριφορές, είναι αυτά που μας καθιστούν όλους και όλες διαφανείς, όπως οφείλουμε να είμαστε απέναντι στους πολίτες, και είναι αυτά που τελικά αυξάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία».

crossorigin="anonymous">

   «Η ευθύνη όλων μας σήμερα είναι μεγάλη, διότι τα άκρα καραδοκούν να πάρουν το πάνω χέρι σε κάθε στραβοπάτημα της δημοκρατίας», είπε ο ‘Ακης Σκέρτσος.

    
Επιτεύγματα της Ελλάδας

   «Η Ελλάδα μετά από 3,5 χρόνια και τρεις «μεγα-κρίσεις», όχι μόνο στέκεται στα πόδια της, αλλά σημειώνει και αξιοσημείωτες επιδόσεις που καταγράφονται σε διεθνείς δείκτες», είπε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο κ. Σκέρτσος και επισήμανε:

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...