Τι προβλέπει η νομοθεσία στο Βέλγιο που δεν ισχύει στην Ελλάδα και επιβαρύνει τη θέση της
Με δύο έρευνες, σε Βέλγιο και σε Ελλάδα, να τρέχουν παράλληλα, η Εύα Καϊλή αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, να βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή όχι, αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate.
Όπως μετέδωσε την εκπομπή «Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, αν η κ. Καϊλή βρεθεί ένοχη και στην Ελλάδα, οι ποινή που θα προκύψει από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας θα είναι πιο σοβαρή από αυτή του Βελγίου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στο Βέλγιο η κ. Καϊλή ελέγχεται για ξέπλυμα και για δωροδοκίες. Είδαμε ότι ο σύντροφός της συνεργάζεται με τις Αρχές και δίνει πληροφορίες, γεγονός που θα τον ρίξει στα μαλακά. Μένει να δούμε τι θα κάνει και η κ. Καϊλή γιατί είναι σημαντικό το αν θα συνεργαστεί και εκείνη.
Οι ποινές εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι από 3 έως μάξιμουμ πέντε χρόνια.
Στην Ελλάδα, η κ. Καϊλή ελέγχεται από τους εισαγγελείς και την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, για το αν έφερε μαύρα λεφτά από το εξωτερικό και τα επένδυσε εδώ πχ σε ακίνητα.
Η νομοθεσία εδώ είναι πιο αυστηρή. Μιλάμε για 15 χρόνια και πάνω. Αν βρεθεί κάτι μεμπτό, θα δικαστεί και εδώ. Θα δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο και μετά θα έρθει εδώ να δικαστεί.
Εδώ όμως δεν ισχύει αυτό που ισχύει στο Βέλγιο, ότι δίνεις πληροφορίες για να πέσεις στα πιο μαλακά».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.