Προϋπολογισμός – Σταϊκούρας: Η συζήτηση στη ΒουλήΗ ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό- Απαντήσεις σε δέκα μύθους για την οικονομία από τον υπουργό  Οικονομικών

Με απαντηση στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα «μπινελίκια» με τους τραπεζίτες ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, προτιμά τους σκληρούς διαλόγους, παρά την επιβολή capital controls. Παράλληλα, μίλησε για 10 μύθους που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία, στους οποίους, όπως είπε, θα απαντήσει στη συνέχεια της ομιλίας του. 

Πρώτο μύθος: η Οικονομία καταρρέει. Αυτό, είπε ο κ.Σταϊκούρας, θα είχε καταγραφεί στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς δείκτες.

Μύθος δεύτερος: Κακώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, εμείς τα κάναμε όλα: Βγήκαμε το καλοκαίρι από την ενισχυμένη εποπτεία, έφεραν ένα επιπλέον μνημόνιο.Για πρώτη φορά σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

crossorigin="anonymous">

Τρίτος μύθος: Η ΝΔ άφησε άδεια ταμεία. Τότε πώς πληρώνατε μισθούς και συντάξεις; Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα ήταν 16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014. Συνολικά ήταν 28 δισ. ευρώ. Τι παρέδωσε; Παραδώσατε την περιουσία στο ύψος που την παραλάβατε. Σήμερα έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα που παραλάβαμε, βγήκαμε στις αγορές, κερδίσαμε εμπιστοσύνη στο εξωτερικό.

Τέταρτος μύθος– αυξήθηκαν οι φόροι; Εμείς μειώνουμε και συνεχίζουμε να μειώνουμε φόρους, Είμαστε η μόνη χώρα που το κάνει στην ευρωζώνη. Οι μισθωτοί είχαν μείωση 4% την τελευταία τριετία. Επιστρέφουμε στην κοινωνία τα παραπάνω έσοδα. Λέει ο κ.Τσίπρας που πήγαν τα λεφτά. Αν άνοιγε τον προϋπολογισμό θα έβλεπε. 

-Κι άλλος μύθος- Η Ελλάδα δεν ενισχύει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις: Η στήριξη που παρέχει αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο γενναία σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. 

Ροή Ειδήσεων

Πολιτική κρίση στο Περού: Το Κογκρέσο αναβάλλει την ψηφοφορία για τις πρόωρες εκλογές

Διαδηλώσεις και ταραχές συνταράσσουν τη χώρα, καθώς χιλιάδες...

Προσποιούνται δημοτικές αρχές της Χαλκίδας για να αποσπάσουν χρήματα

Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία...

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν...

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι...

Πολιτική κρίση στο Περού: Το Κογκρέσο αναβάλλει την ψηφοφορία για τις πρόωρες εκλογές

Διαδηλώσεις και ταραχές συνταράσσουν τη χώρα, καθώς χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους απαιτώντας να παραιτηθεί η μεταβατική πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε. ...

Προσποιούνται δημοτικές αρχές της Χαλκίδας για να αποσπάσουν χρήματα

Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών για περιστατικά απόπειρας απάτης. ...

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απολύτως επαρκή δυνατότητα και ότι δεν θα είμαστε μόνοι, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε και μόνοι,...