Θεσσαλονίκη: Σε δημοπρασία για καλό σκοπό τα κρασιά από τον αμπελώνα του δήμουΤα έσοδα από τη δημοπρασία, που ανήλθαν σε 4.500 ευρώ, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός»

Δημοπρασία για καλό σκοπό διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Κάζα Μπιάνκα. Έβγαλε στο «σφυρί» 150 φιάλες μονοποικιλιακών οίνων του αστικού αμπελώνα της πόλης.

Συγκεκριμένα 50 φιάλες λευκό της ποικιλίας ρομπόλα και 100 φιάλες ερυθρό της ποικιλίας ξινόμαυρο με ετικέτες αντίγραφα έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης εμβληματικών καλλιτεχνών όπως του Εγγονόπουλου, Ν. Γύζη, Α. Φασιανού, Π. Ρέγκου, Δ. Μυταρά, Γ. Σικελιώτη, Κ. Λούστα, Ν. Κεσσανλή, Γ. Λαζόγκα, Γ. Μόραλη, Π. Μοσχίδη, Π. Παπανάκου, Ν. Σαχίνη, Λ. Βενετούλια και πολλών άλλων.

Στη δημοπρασία συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού.

Περίπου 480 ρίζες Μαλαγουζιάς, Ρομπόλα, Αγιωργίτικου και Ξινόμαυρου, οι οποίες στη γη της Θεσσαλονίκης έφεραν ένα εξαιρετικό κρασί, τη «Γοργόνα», αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους.

crossorigin="anonymous">

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός». Για την υποστήριξη των σκοπών του Αγίου Στυλιανού συγκεντρώθηκαν περίπου 4.500 ευρώ.

Κάθε φιάλη είναι μοναδική και στην πίσω πλευρά της έχει πληροφορίες για τον αμπελώνα, το κρασί και στοιχεία για το έργο τέχνης και τον δημιουργό του. Αυτές θα δημοπρατηθούν σε 62 διαφορετικά πακέτα-προτάσεις, με μονές φιάλες, δυάδες, τριάδες, τετράδες και εξάδες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε πως επιτέλους κάτι που γίνεται χρόνια στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, γίνεται και στη Θεσσαλονίκη. «Μαζί με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και τους ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης παράξαμε ένα κρασί που γίνεται δίπλα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο που σήμερα το βράδυ θα δημοπρατηθεί για τους σκοπούς του Αγίου Στυλιανού», τόνισε. Παράλληλα, έκανε μια αναδρομή για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργικότητα του αστικού αμπελώνα μετά από ένα ταξίδι στο Παρίσι το 2012.

Ροή Ειδήσεων

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το φονικό σεισμό - Τουλάχιστον 2.834 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην Τουρκία - Στη Συρία, ξεπέρασαν τους...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας με σκορ 3-0, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Βόλος που...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...