Θεοδωρικάκος: Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώραΟ υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του ασκεί  κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει έμφυτη αλλεργία προς την Ελληνική Αστυνομία.

Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ σημείωσε πως η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι διαρκής ώστε να προασπίζουν το νόμο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Αναφερόμενος στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, από πυροβολισμό αστυνομικού, ο υπουργός υπογράμμισε: «Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ανθρώπινη ζωή έχει την ύψιστη αξία. Και όλοι οι αστυνομικοί μας εκπαιδεύονται διαρκώς για να την προασπίζουν, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη Θεσσαλονίκη ένα τραγικό συμβάν. Πρόκειται για μία υπόθεση που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Και η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι! Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου χρώματος ή στολής. Και θα ισχύσει και εδώ».

Ασκώντας κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει έμφυτη αλλεργία προς την Ελληνική Αστυνομία. Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός τόνισε «πως δεν νοείται η έννοια της “χαλαρής” ψήφου, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική επιλογή σταθερότητας και προοπτικής για το αύριο της πατρίδας».

Οσον αφορά τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών, ο κ.Θεοδωρικάκος διευκρίνισε: «Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός από το αρχηγείο της Αστυνομίας και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αφορά 2.000 κάμερες που θα φέρουν τα στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλες 500 κάμερες οχημάτων της Αμεσης Δράσης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Μια δέσμευση ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας και δικαιοσύνης των πολιτών, αλλά και τόνωσης του ηθικού των ενστόλων μας που επιχειρούν καθημερινά στον δρόμο».

crossorigin="anonymous">

Σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να διατηρούν στην επιφάνεια ένα ζήτημα για το οποίο, ήδη, έχουν συμβεί τρία πράγματα που επιλεκτικά αποσιωπούν: Πρώτον, το ό,τι υπήρξαν άμεσες αλλαγές σε πρόσωπα. Δεύτερον, το ό,τι ψηφίστηκε άμεσα νόμος για την τροποποίηση και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ε.Υ.Π. Και, τρίτον, το ότι για τις καταγγελίες αυτές κάνει εκτεταμένη έρευνα η Δικαιοσύνη. Όλα αυτά που σας αναφέρω αποτελούν ισχυρά αντανακλαστικά μιας κυβέρνησης που υπηρετεί στη πράξη την αυτοκριτική, αλλά και την αλήθεια προς τους πολίτες. Το λέω αυτό, έχοντα υπόψη πως, από την άλλη, έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία έχει αντιληφθεί πως τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία και αποφάσισε να επιστρατεύσει των πόλεμο λάσπης και εντυπώσεων».

Παράλληλα, ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας. Ειδικότερα:

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή: «Πρόκειται για μια εξέλιξη θλιβερή. Απαιτείται να πέσει παντού φως, να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι μια υπόθεση που σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει, πέραν της κάθαρσης, να αποτελέσει αφορμή και θεσμικών παρεμβάσεων. Γιατί είναι γεγονός πως η Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα, μοιάζει περισσότερο με κλειστό σύστημα εξουσιών παρά με οικογένεια δημοκρατικών αξιών. Οσον αφορά τις δηλώσεις αποποίησης της πολιτικής του ευθύνης που επιχειρεί ο κύριος Ανδρουλάκης, θυμίζω: Η κυρία Καϊλή εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ από το 2014 είναι η μία από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο άλλος είναι ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πότε, λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης κατάλαβε ότι η ευρωβουλευτής του είναι δούρειος ίππος; Τη διέγραψε όταν ανακοινώθηκε η εμπλοκή της στο σκάνδαλο και μετά διέγραψε και τις συγχαρητήριες αναρτήσεις του προς την κυρία Καϊλή για τη θέση του προέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ροή Ειδήσεων

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον πρώτο σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της χώρας. Αυτό ανεβάζει τον...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία  ...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...