Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ: Η φορολόγηση των εταιρειών πετρελαίου έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού«Νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία», τόνισε ο υπουργός επικρατείας τοποθετώντας τις εκλογές μετά το Πάσχα

«Η φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κάρτα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass» αλλά «Κάρτα αγορών» καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως πχ χαρτικά και άλλα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

«Είναι το 2ο μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πρώτη ήταν από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και τώρα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων» προσέθεσε και εξήγησε ότι «τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είναι η πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου.

Αυτό που προσπαθήσαμε είναι να μην υπάρχουν οριζόντιες ελάφρυνσης που θα ικανοποιούσαν όλους αλλά λιγότερο, αλλά πήγαμε στοχευμένα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μιλάμε για πάνω από 8 εκατ. πολίτες που επωφελούνται από την κάρτα αγορών και τα χρήματα αυτά πρέπει να κατευθυνθούν στον κλάδο που πλήττεται από τον πληθωρισμό, δηλαδή στην αγορά. Θέλαμε να καλύψει το μέτρο το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξαγγελίες είναι προεκλογικές, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «δεν είναι προεκλογικές. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, οι αυξήσεις στις συντάξεις και όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, παράγονται από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, που πιστώνεται στους πολίτες και επιστρέφει σε εκείνους».

Παρακολουθήσεις

crossorigin="anonymous">

Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «μπορεί να υπήρξαν αστοχίες και λάθη, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί η ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να γίνει πολιτική αντιπαράθεση.

Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση. Η ελληνική πολιτεία θα διασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη θα φτάσει ως το τέλος ώστε όσοι εμπλέκονται να υποστούν τις συνέπειες.

Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για να αντιμετωπίσουμε τις αστοχίες του παρελθόντος. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να γνωρίζει ποιοι βρίσκονται σε νόμιμη παρακολούθηση. Η αναπαραγωγή και μόνο συνιστά ποινικό αδίκημα και δεν κάνει καθόλου καλό στη χώρα».

Μετά το Πάσχα οι εκλογές

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...