Ερντογάν: Ελλάδα μην τα βάζεις μαζί μας«Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε επίσης ό,τι ήταν απαραίτητο», υποστήριξε ο Ερντογάν – «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» επανέλαβε

Συνεχίζει το ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε (πάλι) της χώρα μας, για τις υποτιθέμενες «προκλήσεις» στο Αιγαίο Πέλαγος, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε επίσης ό,τι ήταν απαραίτητο», υποστήριξε ο Ερντογάν σε εκδήλωση στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν το Σάββατο. 

Τα σχόλιά του απηχούν τους τουρκικούς ισχυρισμούς για εκπαιδευτική αποστολή πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, τους οποίους διέψευσε άμεσα το υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «έχει πει στους αξιωματικούς να ‘κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο… εάν η Ελλάδα συνεχίσει να ενεργεί έτσι’, επαναλαμβάνοντας την προκλητική προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

crossorigin="anonymous">

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε δε ότι η πρόσφατη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας Tayfun (Typhoon) «τρομάζει» την Αθήνα.

Σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στον ενεργειακό τομέα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί την Τουρκία «ως την ιδανική τοποθεσία για έναν κόμβο φυσικού αερίου».

«Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μπορεί να προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και μας είπε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε την τιμή», είπε ο Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και ειδικότερα σε αυτά της Θεσσαλίας όπου βρίσκεται το κέντρο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες, ενισχύοντάς...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές