Μarket pass: Πώς θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοιΤου Χρυσόστομου Τσούφη

Γρηγορότερα και περισσότερα λεφτά με την άυλη κάρτα, με χρονοβόρα διαδικασία και αλλά και λιγότερα λεφτά μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό.

Αυτή είναι η ιδέα που φαίνεται ότι διαπνέει τον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί το 6μηνο market pass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Για να λάβει κάποιος τα χρήματα θα πρέπει όπως συνέβη και με τα fuel pass να υποβάλει αίτηση μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί.

Στην πλατφόρμα θα δει ότι έχει στη διάθεση του δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσω άυλης κάρτα στο κινητό του. Όποιος κάνει αυτήν την επιλογή, εξυπακούεται ότι πρέπει να έχει κινητό τηλέφωνο το οποίο να υποστηρίζει το σύστημα ανέπαφων πληρωμών.

Τα χρήματα του δικαιούχου θα μπαίνουν κάθε μήνα και όχι όλα μαζί. Και για κάθε αγορά που θα κάνει σε κάποιο σούπερ μάρκετ,minimarket, φούρνο, ζαχαροπλαστείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο θα αφαιρείται το 10% μέχρι να φτάσει το όριο των αγορών του (ο άγαμος π.χ. τα 220€ ) και να εξαντληθεί το ποσό (των 22€) που δικαιούται.

crossorigin="anonymous">

ΠΡΟΣΟΧΗ, αν κάποιος δεν φτάσει το όριο των αγορών του σε ένα μήνα, τα χρήματα που του έχουν περισσέψει ΔΕΝ μεταφέρονται στον επόμενο αλλά χάνονται.

Η δεύτερη επιλογή είναι η πίστωση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό μια επιλογή που θέλει να αποθαρρύνει όσο γίνεται περισσότερο η κυβέρνηση καθώς διαπίστωσε ότι στο Fuel pass 2 την επέλεξαν δύο στους 3 , ενώ στο fuel pass 1 την είχε επιλέξει το 70% . Γι’αυτό το λόγο τα χρήματα εδώ είναι κατά 20% λιγότερα και όχι μόνο δεν πιστώνονται αμέσως ( ανά τρίμηνο κι άρα 2 πληρωμές στο εξάμηνο) αλλά θα απαιτείται μια διαδικασία που τις μεγαλύτερες ειδικά ηλικίες θα τις δυσκολέψει. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αυτός που θα επιλέξει τα λεφτά στην τράπεζα θα πρέπει να μπαίνει στην πλατφόρμα και χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ του να φτάνει στην καρτέλα του και στη συνέχεια να ανεβάζει με φωτογραφίες τις αποδείξεις των αγορών του. Στο τέλος κάθε τριμήνου θα γίνεται η εκκαθάριση και μόνο τότε θα πιστώνονται τα λεφτά στον λογαριασμό του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι κάποιος που θα πάρει τα χρήματα μέσω τραπέζης , θα έχει κάνει αγορές, και δεν θα τα κρατήσει απλά ή θα τα τζογάρει ή θα τα χρησιμοποιήσει αλλού όπως κατά κόρον παρατηρήθηκε με τα χρήματα των fuel pass.

Τα χρήματα του μέτρου δεν είναι επιδότηση μελλοντικών -πολλές φορές άσχετων – αγορών που θα κάνει κάποιος αλλά αγορών που τις έκανε ήδη -σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το φονικό σεισμό - Τουλάχιστον 2.834 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην Τουρκία - Στη Συρία, ξεπέρασαν τους...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας με σκορ 3-0, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Βόλος που...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...