Ιωάννινα: Μετανάστες ζούσαν… σαν στο σπίτι τους σε ξένο διαμέρισμα

-

Σαν… νοικοκύρηδες ζούσαν για άγνωστο χρονικό διάστημα σε ένα ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Ιωάννινα δύο αλλοδαποί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη του που ζει μόνιμα στο εξωτερικό! Η… καλοπέρασή τους τελείωσε, όμως, όταν ένας συγγενής του ιδιοκτήτη διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα κατοικείται.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, ωστόσο οι καταληψίες -ένας Αλγερινός και ένας Αφγανός- κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από εκτεταμένες έρευνες που διενήργησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, τους εντόπισαν κρυμμένους σε ένα άλλο εγκαταλελειμμένο σπίτι, τους προσήγαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου αναγνωρίστηκαν από τον καταγγέλλοντα και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δυο μετανάστες τα είχαν κάνει «γης Μαδιάμ» στο διαμέρισμα όσο διέμεναν παράνομα, ενώ είχαν κλέψει και ένα ποδήλατο από την αποθήκη του! Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

*** Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Πάρου τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε επιχειρήσεις εστίασης και πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές του Προδρόμου, του Δρυού και άλλες με λεία χρηματικά ποσά, εξοπλισμό και προϊόντα. Οι άγνωστοι δράστες, που προξένησαν και ζημιές μεγάλου κόστους, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ