Είχαν αποσπάσει μέσω υποκλοπής κωδικών 19.000 ευρώ!

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, τρεις απάτες, που διαπράχθηκαν στην Αμαλιάδα, σε βάρος πολιτών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απατών σε βάρος τριών ημεδαπών ατόμων (δυο άνδρες και μια γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας εξιχνίασαν τις παρακάτω περιπτώσεις :

• Την 27/5/2021, η δράστιδα, επικοινώνησε με ιδιοκτήτη καταστήματος στην
Αμαλιάδα και προσποιούμενη την πελάτισσα, με το πρόσχημα προπληρωμής προϊόντων του καταστήματος, μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων, του απέσπασε τον κωδικό του τραπεζικού λογαριασμού του και μετέφερε από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

• Την 29/12/2021 ημεδαπός άνδρας – παθόντας επικοινώνησε με τον ημεδαπό
δράστη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης αγροτικού μηχανήματος και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία. Ο παθόντας έπεισε τον δράστη και του κατέβαλε ως αντίτιμο 500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιχειρώντας να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσό, ο δράστης απέστειλε σε λογαριασμό του παθόντα, πλαστό φωτοαντίγραφο κατάθεσης 1.800 ευρώ, ζητώντας από τον τελευταίο, να του επιστρέψει το ποσό, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει.

• Την 14/1/2022 ημεδαπός άνδρας (παθόντας) επικοινώνησε με δράστη ο
οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης οχήματος και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία. Στη συνέχεια ο δράστης απέσπασε από τον παθόντα τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και τον κωδικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ. Μετά την διάπραξη της απάτης ο δράστης μετέβη σε ΑΤΜ για την ανάληψη του χρηματικού ποσού.

Για την διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκε μεθοδική και ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ροή Ειδήσεων

Φυτά: Αναπροσαρμογή των φυτοϋγειονομικών τελών – Τι θα ισχύει

Αλλαγές στα φυτοϋγειονομικά τέλη που καταβάλλονταν κατά την...

Η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - ΦΕΚ Β3424/2-7-2022)...

Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια- Όχι όμως στην Ελλάδα 

Τι κάνουν καλά φέτος τα ελληνικά αεροδρόμια σε...

χάρτης κορωνοϊού Ελλάδα: 4.882 κρούσματα σε Αθήνα, 971 Θεσσαλονίκη

Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ...

Φυτά: Αναπροσαρμογή των φυτοϋγειονομικών τελών – Τι θα ισχύει

Αλλαγές στα φυτοϋγειονομικά τέλη που καταβάλλονταν κατά την πραγματοποίηση των φυτοϋγειονομικών ελέγχων σε εισαγόμενα, εξαγόμενα και διακινούμενα φυτά, φυτικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα...

Η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - ΦΕΚ Β3424/2-7-2022) εξειδικεύονται τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια...

Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια- Όχι όμως στην Ελλάδα 

Τι κάνουν καλά φέτος τα ελληνικά αεροδρόμια σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά; Εκτενές ρεπορτάζ αναλύει τα διλήμματα τις Γερμανίας στη διαχείριση του προσφυγικού...