Ακάρ: Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων πέρα από τα έξι μίλια«Τα έξι μίλια είναι το ανώτατο σημείο των ορίων που μπορούν να φτάσουν» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε έντονο ύφος διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν δέχεται καμία επέκταση των χωρικών υδάτων πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ ανέφερε: «Τα έξι μίλια είναι το ανώτατο σημείο των ορίων που μπορούν να φτάσουν. Πέρα από αυτό το όριο δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων».

Και συνέχισε: «Λένε πως η Τουρκία είναι απειλή. Εμείς ως Τουρκία δεν απειλούμε κανέναν. Την Ελλάδα δεν την έχουμε απειλήσει ποτέ! Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, καλός σύμμαχος. Το 1919, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία απέτυχε με τον Εθνικό Αγώνα. Τους λέμε, μάθετε από την ιστορία, μην μπείτε σε μπελάδες, μην μπείτε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δικών σας ανθρώπων για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών».

crossorigin="anonymous">

Ο Ακάρ πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και παραβίαση των δικαιωμάτων μας, δεν θα παρασυρθούμε από τις προκλήσεις (της  Ελλάδας). Oύτε τα δικαιώματα μας ούτε των Κυπρίων. Είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί ως προς αυτό».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα λέγοντας ότι το θέμα είναι η αναγνωρίση της «ΤΔΒΚ».

«Η ‘ΤΔΒΚ’ ιδρύθηκε, το θέμα είναι η αναγνώρισή της. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λάθος δρόμους και διδαχτείτε από την ιστορία. Αποφασίστε πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύεστε; Δότι εμπιστεύονται κάποιους. Μην ξεχνάτε. O λάθος  λογαριασμός επιστρέφει από την Άγκυρα». 

Ροή Ειδήσεων

Πλαίσιο Computers: βγαίνει από το Χρηματιστήριο και προχωράει σε επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ.

Επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, σχεδιάζει η Πλαίσιο Computers και η οικογένεια Γεράρδου, η οποία...

Βόλος: Άνδρας 85 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στις Πινακάτες

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 85χρονος σε καλύβι έξω από τις Πινακάτες. Σύμφωνα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων και εξ αυτού συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια...