Τα σχέδια των Τούρκων για το ελικοπτεροφόρο AnadoluΑναλύσεις και συζητήσεις φέρνει το πού μπορεί και πού πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, Anadolu

Στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη αναφέρονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις, με φόντο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Haberturk έχει τίτλο «Ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη», ενώ η Sozcu «Η Ελλάδα έδωσε ρηματική διακοίνωση στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνας».

Τα σχέδια για το ελικοπτεροφόρο Anadolu

Αναλύσεις και συζητήσεις φέρνει το πού μπορεί και πού πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, Anadolu. Αναλυτές σχολίασαν πως «θα πρέπει να πλέει νότια της Κρήτης ή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης – Έτσι θα εμποδίσουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων».

crossorigin="anonymous">

Ο στρατηγικός αναλυτής του κέντρου ερευνών ASAM, Εράι Γκιουτσουλέρ, δήλωσε: «To Αnadolu φυσικά μπορεί να βρεθεί και στο Αιγαίο όμως εγώ ως στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα εκεί, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών είναι κοντινές. Αντιθέτως είναι καλύτερα να πλέει νότια της Κρήτης για να μπορεί να επέμβει σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική.

Ξέρουμε πως το επόμενο ύπουλο και πονηρό βήμα της Ελλάδας θα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης. Αν τα επεκτείνουν ανατολικά και βόρεια του νησιού, τότε η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης μετατρέπεται σε περιοχή ελληνικών χωρικών υδάτων. Αν λοιοόν πλεύσει το Anadolu. στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κρήτη τότε η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη για τα 12 μίλια».

Κιλιτσντάρογλου: Σαπίλα… 

Τα χειροκροτήματα των Τούρκων στρατηγών στον Ερντογάν προκάλεσαν κρίση του στρατεύματος με την αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον πρώτο σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της χώρας. Αυτό ανεβάζει τον...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία  ...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...