Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κυβέρνηση αποφασίζει για την κηδεία τουΗ οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο – Ολοκληρώθηκε η συνεδρίασης της διυπουργικής

Το πλήρες τελετουργικό και τις λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 82 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία αποφασίζει διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το πρωί.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση.

Η οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση.

Μια άλλη παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη είναι και το γεγονός ότι τού είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια και είχε διαβατήριο εκδοθέν από τη Δανία ως King Constantine.

crossorigin="anonymous">

Εξάλλου, το 2021 έβγαλε ΑΜΚΑ, λόγω της οριστικής μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, με το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου», χωρίς να του αποδοθεί ιθαγένεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Φρειδερίκη, το 1981.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τις προηγούμενες ημέρες όλα του τα παιδιά είχαν φτάσει στην Αθήνα, μαζί με τα εγγόνια του, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν και οι δύο αδελφές του, Ειρήνη και Σοφία, βασιλομήτωρ της Ισπανίας.

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και ειδικότερα σε αυτά της Θεσσαλίας όπου βρίσκεται το κέντρο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες, ενισχύοντάς...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές